• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konukun Konya Ovasını ayağa kaldıracak projesi
14 Nisan 2010 Çarşamba 14:26

Konuk'un Konya Ovası'nı ayağa kaldıracak projesi

Pankobirlik Genel Başkanı, Anadolu Birlik Holding ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk'tan önemli proje...

Ülkemizde ve özellikle de Konya Ovası’nda susuz bir tarım düşünülemeyeceğini belirten Pankobirlik Genel Başkanı, Anadolu Birlik Holding ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Erzincan’dan çıkan Karasu’nun Kızılırmak vasıtasıyla rahatlıkla Konya Ovası’na aktarılabileceğini söyledi.

 

“Fahri hemşeri” seçildiği Altınekin’de ilçe ve belde belediye başkanları, yetkililer, muhtarlar ve çiftçilerle bir araya gelen Pankobirlik Genel Başkanı, Anadolu Birlik Holding ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk çiftçilerin su sıkıntısını çok iyi bildiklerini ve üzerlerine düşeni yapacaklarını kaydetti.
 
Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk “Kimse su konusunu istismar etmesin. Kimse yapmazsa biz kazma küreği alır suyu Konya’ya getiririz” dedi.
 
Altınekin Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çetin’in “Altınekin’i suya kavuşturacaktınız. Bu sözünüzü unutmadınız değil mi başkanım?” şeklindeki sorusunu yanıtlayan Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, “Biz bu konuyla ilgiliyiz, ilgileniyoruz. Kimse suyu istismar etmesin” diye yanıtladı.
 
Konya Ovası’nda susuz bir tarımın mümkün olmadığını ve mutlaka ovanın suya kavuşturulması gerektiğinin altını çizen Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk konuyla ilgili olarak, “Göksu’ya giden suyun üçte birini alsanız bu 1 milyar metreküp su eder. Erzincan’dan çıkan Karasu rahatlıkla Kızılırmak vasıtasıyla Hirfanlı barajına aktarılabilir. Konya çanağına giren su Kulu’yu, Cihanbeyli’yi, Altınekin’i ve tüm Konya havzasını besler. Ama bunun için başlamak lazım” diye konuştu.
 
Göksu Projesi’nin gündeme geldiği 1985 yılından bu yana 15 hükümetin değiştiğini ve bir tek Mavi Tünel ve Bağbaşı Barajı’nın başladığını söyleyen Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk “Bu başlangıcı bile önemsiyoruz ve yapan ilgililere de teşekkür ediyoruz. Bir adım atıldı ama bunun da yeterli olduğu düşüncesinde değiliz” ifadesini kullandı.
 
Konya Havzası’nın suya kavuşturulmasının kimsenin gözünde büyüteceği bir şey olmadığını kaydeden Recep Konuk, “Biz bu taşın altına elimizi değil gövdemizi koyarız. Ama iş önce hükümetlere düşer. Biz de bize düşeni yaparız. Eğer kimse bir şey yapmazsa da biz elimize kazma küreği alır o suyu Konya’ya getiririz” şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA