• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konuka Vizyon Sahibi İş Adamı ödülü
30 Aralık 2011 Cuma 14:52

Konuka Vizyon Sahibi İş Adamı ödülü

PANKOBİRLİK Başkanı Recep Konuk, 6. TASAM Stratejik Vizyon Ödüllerinde Stratejik Vizyon Sahibi İş Adamı ödülünü aldı.
PANKOBİRLİK Başkanı Recep Konuk, 6. TASAM Stratejik Vizyon Ödülleri’nde “Stratejik Vizyon Sahibi İş Adamı” ödülünü aldı.
Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’a, 6. TASAM Stratejik Vizyon Ödülleri’nde “Vizyon Sahibi İş Adamı” ödülü verildi. Stratejik Vizyon Sahibi Siyasetçi Ödülü’nü ise Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek aldı.
Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi TASAM tarafından 2006 yılından beri her yıl düzenli olarak verilen Stratejik Vizyon Ödülleri, Ortaköy Princess Otel’de gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Bir milyon 700 bin çiftçi üyesi olan PANKOBİRLİK’in Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, “Stratejik Vizyon Sahibi İş Adamı” Ödülü’ne layık görüldü.
 
TASAM Başkanı Süleyman Şensoy yaptığı açılış konuşmasında "tarihin kırılma anlarından birisini yaşadığımız bu dönemde stratejik vizyon sahibi kurum ve yöneticilere her zamankinden fazla ihtiyacımız var. Bireysel ve kurumsal düzeyde gelişen vizyoner ve stratejik nitelikler onurlandırılmalıdır. İnsan kaynağına dayalı kalkınma modelimizi teşvik etmek, bu ödüllerin ana fikridir” dedi.
''Konya’nın bozkırında çiftçinin başarısı ile 10 yılda 700 milyon dolarlık yatırım gerçekleşti''
Stratejik Vizyon Sahibi İş Adamı Ödülü’nü alan PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk ise yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi:
 
“Öncelikle TASAM’a şükranlarımı arz ediyorum böyle bir kurumdan ödül almak büyük bir onur. Üreticilerin başarıları Konya Şeker’de, Konya’nın bozkırında vücut buldu. Hazineden, devletten amiyane tabiriyle kör kuruş almadan onlar, 10 yıl içerinde 700 milyon dolarlık yatırımı hayata geçirdiler. Artık önümüzdeki günlerde inşallah hepimizin sofrasında etten süte şekerden unlu mamullere kadar her ürünü sağlıklı bulacağımız bir gıda zincirini de inşa edeceklerdir.”
 
Gıda alanındaki tüm bu yatırımların, sadece iç pazar odaklı değil özellikle dış rekabette, gümrüklerin olmadığı alanda da süreceğini belirten Konuk, ödülü bu alanda katkı veren üreticiler, çalışanlar ve özellikle çiftçiler adına aldığını ifade ederek konuşmasını tamamladı.
 
Stratejik Vizyon Sahibi Devlet Adamı Ödülü’nün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Müteveffa Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a verildiği törende, diğer ödül alan isimler arasında Akademisyen - Yazar Namık Volkan, KARSAN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, Karikatürist - Oyuncu Hasan Kaçan da vardı.
 
Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a verilen Stratejik Vizyon Sahibi Devlet Adamı Ödülü’nü alan oğlu Fatih Erbakan ise babasının sadece siyasetçi ve devlet adamı olarak anılmaması gerektiğini, kendisinin iyi bir ideolog, aktivist ve stratejist olduğunu anlattı.
Erbakan, ''Babam bir ideologdu. Düşünce üreten ve yeni fikirler geliştiren bir insandı. Ayrıca kendisi bir aktivistti. Sadece fikir üretmekle kalmayıp, fikirlerini hayata geçiren azimli bir insandı. Dünyada bir başbakana nasip olmayacak şekilde, kurduğu 4 siyasi parti kapatılmasına rağmen beşincisini kurarak yoluna devam etti. Ve çok iyi bir stratejistti. Mücadele verdiği karşıt unsurları çok iyi tahlil ve analiz ederek iyi tanırdı'' diye konuştu.
 
Törene, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, Anadolu Birlik Holding CEO’su Hamdi Bağcı ve PANKOBİLİK Genel Müdürü Fahrettin Tan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı....
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA