• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konuk: “Umudumuz asla sarsılmadı”
28 Ekim 2016 Cuma 18:27

Konuk: “Umudumuz asla sarsılmadı”

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

15 Temmuz darbe girişimine karşı Türk milletinin kararlı duruşuna dikkat çeken Konuk, mesajında “Cumhuriyet Bayramımızı, geleceğe dair umudumuz asla sarsılmamış vaziyette, istikbale dair inancımız tam bir şekilde ve Cumhuriyetimize her zamankinden daha sıkı sarılarak kutluyoruz” ifadelerine yer verdi.

“BİR YANIMIZ BURUK ANCAK İNANCIMIZ TAM”

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında, ilk olarak 15 Temmuz darbe girişimine değinen Başkan Konuk, “Bu yıl Cumhuriyetimizin 93’üncü Kuruluş Yıldönümünü Cumhuriyetimizi, millet iradesini hedef alan hain kalkışmanın açtığı yaralarımızı sarmaya çalıştığımız bir dönemde, vatan topraklarımıza ve yakın coğrafyamızda yaşanan acıların gölgesinde, henüz kurumamış gözyaşlarımızla, kaybettiğimiz, şehit verdiğimiz kardeşlerimizin, evlatlarımızın yürek yangınıyla bir yanımız buruk, hüzünlü, üzgün; ancak öte yanımız daha kararlı, daha da hırslanmış ve geleceğe dair umudumuz asla sarsılmamış vaziyette, istikbale dair inancımız tam bir şekilde ve Cumhuriyetimize her zamankinden daha sıkı sarılarak kutluyoruz” dedi.

“CUMHURİYET, DAHA EMİN ADIMLARLA İLERLEYECEK”

Cumhuriyetin, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine ülkemizin her köşesinin ve her kişisinin “kaderde, kıvançta ve tasada” ortak geleceğe inancının eseri olduğunu vurgulayan Başkan Recep Konuk, “Bugün içinden geçtiğimiz hassas günleri de acı bir tecrübe olarak geride bırakacağız. Bugün yaşadıklarımızdan da dersler çıkararak ve bugüne kadar başardıklarımızdan güç alarak daha mesut, daha muvaffak, daha muzaffer bir Türkiye hedefine gücünü ve nefesini tazelemiş olarak daha emin adımlarla ilerleyeceğiz. Safralarından kurtulmuş, omzundaki ihanet yükünü atmış, her yükseldiğinde paçasından çekiştirenlerden paçasını sıyırıp kurtarmış, iç ve dış mihraklarca ayağına vurulan prangaları söküp atmış bir Cumhuriyetimiz ve o Cumhuriyetin etrafında kenetlenmiş, o Cumhuriyetin gerçek sahibi olduğunu demokrasi meydanlarında ispat etmiş bir milletimiz var. İstikbale yönelik umudumuzun ve istikbalden beklentimizin yüksekliğinin sebebinin, demokrasi sınavından geçilen günlerde milletin sergilediği irade ve kararlılık olduğunu ifade edebilirim” dedi.  

“EN BÜYÜK DAYANAĞIMIZ CUMHURİYETİMİZDİR”

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, mesajını şöyle sürdürdü, “Doğudan batıya, kuzeyden güneye her fert ve her zümresinin aynı fedakârlığı, aynı cesaret ve kararlılığı göstererek, omuz omuza verdiği mücadele ile Cumhuriyeti kuran millet bütünlüğümüze kastedenlerin, son zamanlarda artan menfur saldırıları, demokrasimize hedef alan girişimleri ile yüreğimiz yandı. Ancak bu olumsuzluklar ve tazeliğini muhafaza eden acılar içinde bile gelecekten umutlu olmamız için pek çok dayanağımız mevcuttur. Millet olarak yürüdüğümüz istikbal yolunda geleceğe dair inancımızı diri tutan en büyük dayanağımız, milletimizin sarsılmaz karakteri, şuuru ve millet asliyetinin eseri olan Cumhuriyetimizdir. Türk milleti, en değerli hazinesi olan Cumhuriyetini hedef alan açık veya örtülü hain operasyonlara, kendi bütünlüğüne yapılan saldırılara, kesirli millet olma dayatmalarına, dün Çanakkale’de, Sakarya’da, Hatay’da birbirine daha sıkı sarılarak verdiği cevabın aynısını bugün de, yarın da tekrarlayacak iradeye sahiptir. Kuruluş iradesini ‘kaderde, kıvançta ve tasada’ birlik üzerine tesis etmiş Cumhuriyetimiz, evlatlarının yaralarını dün olduğu gibi bugün de saracak, milletimiz yaşanan acıları paylaşarak hafifletecek, millet bütünlüğüne kastedenler yine milletimizin azmi, bir ve bütün olarak istikbal yolculuğuna devam etme kararlılığı karşısında hüsrana uğrayacaktır. Yaşanan acılardan, yakın coğrafyamızdaki kaostan istifade ederek, zihinlere düşmanlık ve ayrılık tohumları ekmeye çalışanların çabaları beyhudedir. Milletimizin bütün evlatları bir diğer kardeşi ile hem fikri, hem manevi hem de maddi hiçbir bağını koparmama konusunda kararlıdır.”

“ACILARIN DERİNLEŞMESİNE MÜSAADE EDİLMEYECEK”

Yedi düvele karşı tek vücut verilen mücadele sonucu kurulan Cumhuriyetimizin, acıların derinleşmesine asla müsaade etmeyeceğini, suni istismar zemini oluşturma gayretine girenleri kararlılığıyla bir kez daha hüsrana uğratacağını aktaran Başkan Recep Konuk mesajını şöyle tamamladı; “Milletimizin kararlılık ve iradesinin mevcudiyeti millet bütünlüğümüzün ve Cumhuriyetimizin geleceğinin en büyük teminatıdır.

Cumhuriyetimizin ebediyen yaşamasına yönelik iman ve irademiz ile Cumhuriyetimizi cumhuruyla birlikte yükseltme kararlılığımızı bir daha ilan ediyoruz. 

Bu vesile ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Cumhuriyetimize hizmeti geçen değerli büyüklerimiz ve aziz şehitlerimizi, Cumhuriyetimizin asli sahibinin millet olduğunu verdiği tarihi imtihanla bir kez daha dosta düşmana ilan eden ve Cumhuriyetimize bedenleriyle kalkan olurken tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet, diyerek şahadet makamına ulaşan demokrasi şehitlerimizi, kutsal vatanın bölünmez bütünlüğü için toprağa düşen şehit asker ve polislerimizi ve hain saldırılarda kaybettiğimiz vatan evlatlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93’üncü yılında aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, milletimize huzur, birlik ve dirlik, Büyük Türkiye’mize ise bütün insanlığın makûs talihini değiştirecek kudret diliyorum.”

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA