• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konuk: Annelerimizin kaygısını ortadan kaldıracağız
07 Mayıs 2010 Cuma 14:31

Konuk: 'Annelerimizin kaygısını ortadan kaldıracağız'

Pankobirlik Genel Başkanı, AB Holding ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Pankobirlik Genel Başkanı, AB Holding ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Anneler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, bütün annelerin kaygı ve endişelerini ortadan kaldırmak için yapılması gerekilenler bulunduğunu söyledi.
 
Konuk, “Bunlardan biri hiçbir annenin evladının geçimi için endişe taşımamasını sağlayacak ortamı hazırlamak, diğeri ise annelerin “Cennet Çiçeği”nin solmayacağı hoşgörü, güven ve huzur ortamını inşa etmektir” dedi.
 
9 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Pankobirlik Genel Başkanı, AB Holding ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, mesajında şunları söyledi; Peygamberimiz “Cennet annelerin ayağının altındadır” buyuruyor, annelere cenneti müjdeledikleri Hadis-i Şeriflerinde Peygamber Efendimiz (S.A.V.) ve “Anne hakkına dikkat et! Onu başında taç et! Zira anneler doğum sancısı çekmeselerdi, çocuklar da dünyaya gelmeye yol bulamazlardı” diyor, Hazreti Mevlana.Dünya medeniyetleri içinde cenneti annelerin ayaklarının altına serip, onların evlatlarını “cennet çiçekleri”, “kalp meyveleri” olarak tarif eden, annelerimizin ailedeki ve toplumdaki rolüne ulvi bir kutsiyet atfeden ve ana hakkını, karşılığı ödenemez en yüce hak sayıp, annelerine karşı evlatlarının görevini, tam anlamıyla karşılık veremeseler bile aynı şekilde sevgi ve saygıyla mukabele olarak tarif eden başka bir medeniyet yoktur. Annelerimizin yüreğindeki engin şefkatin, sonsuz ve karşılıksız sevginin,  bizlere yüklediği sorumluluğun gerektirdiği vecibelerin adlarına adanmış bir güne sığdırılamayacağını da onlara verilecek büyük küçük hiçbir maddi hediyenin onların evlatlarına vakfettikleri hayatın karşılığı olamayacağını da biliyoruz. Hayatın fırtınaları karşısında tek dilekleri evlatlarına toz konmaması olan annelerimize karşı onların yüreklerini serinletmek için tek tek birer evlat olarak yapabileceklerimiz kadar, bütün annelerin kaygı ve endişelerini ortadan kaldırabilmek için de yapabileceklerimiz var.Bunlardan biri hiçbir annenin evladının geçimi için endişe taşımamasını sağlayacak ortamı hazırlamak. Bir diğeri ise hiçbir annenin “cennet çiçeği” nin solmayacağı hoş görü, güven ve huzur ortamını inşa etmektir. Bütün annelerin evlatlarının ve ailesinin geçim derdi ile geleceği için endişe taşımayacağı bir ortamı oluşturabilmek için harcadığımız gayrette bizim en büyük dayanağımız annelerimizin duaları, ilham kaynağımız ise yine annelerin koruyucu yüreği, art niyetsiz ümidi, sonsuz sevgisi, karşılıksız fedakârlığı ve engin şefkatidir. İlhamını anne şefkat ve hoşgörüsünden alan bu düşünce ikliminin her türlü nizanın, acının ve gözyaşının da giderilmesinde en büyük esin kaynağı olacağını biliyor, bu şefkat ikliminin bizim coğrafyamıza egemen olmasını istiyoruz. Anne sevgisi ve şefkatinden ilhamını almış bir dünya temennisiyle, tüm annelerimiz ve anne adaylarımız ile birlikte, başta şehit anaları olmak üzere “kalp meyveleri”ni yitirmiş, evlat hasreti ile yürekleri dağlanmış, hayatın bir yanını eksik hisseden hüzünlü annelerimizin ve annelerinin şefkat ve sevgi hatıralarıyla bugünü buruk bir şekilde geçiren kardeşlerimin anneler gününü en içten dileklerimle kutlarım.”
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA