• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konuk : 13 Yılda 19 Milyon Fidan ile Konya
21 Mart 2017 Salı 09:11

Konuk : 13 Yılda 19 Milyon Fidan ile Konya

21 Mart Ağaç Bayramı ve Orman Haftası nedeniyle mesaj yayınlayan AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, “Bu topraklar dünyanın en güzel en cömert toprakları.

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, 21 Mart Ağaç Bayramı ve Orman Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Konuk, mesajında “Biz, kıyamet koparken bile ağaç dikmeyi öğütleyen bir medeniyetin mensuplarıyız” diyerek, “ Ön ayak olunup, hele bir de millet sahiplenince nasıl büyük neticeler alabileceğinin canlı örneğini biz Konya Şeker’in Türkiye Nüfusu Kadar ağaç projesiyle gördük, yaşadık” diye konuştu.

Başkan Konuk, mesajında şu ifadeleri kullandı;

“Bu hafta kutlayacağımız Orman Haftası gibi, toplumsal hafızada yer edinmiş tarihi hadiselere veya hayatın bir parçasını teşkil eden olgu, fiil ya da insan olmanın gereği olan sorumluluklarımıza atfedilmiş gün veya haftaların amacı toplumun o konudaki hassasiyetini pekiştirmek ya da topluma ve tek tek bireylere parçası oldukları topluma ve içinde yaşadıkları dünyaya karşı sorumluluklarını hatırlatmaktır.

Bu topraklar dünyanın en güzel en cömert toprakları. Üstünde yaşayanlara bereketine sunma konusunda ana gibi cömert olan vatan topraklarımıza karşı bizim de mesuliyetlerimiz var. Yerine getirmekten kaçınmayacağımız, imtina edemeyeceğimiz mesuliyetlerimiz var. Bunlardan biri de bu cennet vatanın her karışını abat etmektir. Hem bugünkü nesiller için hem de gelecek nesiller için bu dünya cennetinin güzelliklerine güzellik katmaktır. Çevre şartlarını, üstünde yaşayanlar ve yaşayacak nesiller için bugünü dünden, yarını bugünden daha elverişli hale getirmektir. Bunu yapabilmenin en bilinen ve belki de tek yolu orman varlığımıza sahip çıkmak ve ağaç ve orman varlığımızı arttırmaktır. 14 yıldır bu cennet vatanın güzelliklerine güzellik katmak, gelecek nesiller daha yaşanır bir çevre şartlarına sahip olsun diye hummalı bir çalışmayı hem devletimiz hem de bu ülkeye kökten bağlı şirketlerimiz sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde yürütüyor. Orman Bakanlığımız 14 yılda 3,7 Milyar fidanı toprakla buluşturarak ağaçlandırmada Cumhuriyet tarihimizin rekorlarını kırdı. Çok sayıda işletmemiz ve kurumumuz milyonlarca fidanı toprakla buluşturdu. Ancak unutmamamız gerekir ki, ağaçlandırma ne tek başına devletimizin ne de kurumlarımızın mesuliyetindedir. Vatan toprakları hepimizindir ve bu topraklara karşı hepimizin tek tek yükümlülükleri de vardır.”

13 YILDA 19 MİLYON FİDAN İLE KONYA OVASI’NIN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİK

“Kıyamet koparken sizden birinizin elinde bir hurma dalı bulunur da, kıyamet kopmadan dikebilirse onu mutlaka diksin, bırakmasın” buyuruyor Peygamber Efendimiz (S.A.V)” diyen AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Biz kıyamet koparken bile ağaç dikmeyi öğütleyen bir medeniyetin mensuplarıyız, bu medeniyetin mensupları olarak ağaçlandırmayı pekâlâ hayatımızın bir parçası yapmamız mümkündür ve ağaç dikmeden geçmiş her yılı kayıp yıl olarak kabul ederiz, etmeliyiz. Bizler geleneğinde çocuğunun doğumunu ağaç dikerek karşılayan bir milletin evlatlarıyız. Öğüdünü ağaç üzerinden veren, sevincini, sevdasını türkülerinde ağaç ile anlatan bir milletiz. Genlerine ağaç tutkusu işlemiş bir milletin daha çok fidan ile toprağı buluşturması için yapılması gereken sadece teşvik etmek, cesaretlendirmek ve sahiplendirmektir.

Ön ayak olunup, hele bir de millet sahiplenince nasıl büyük neticeler alabileceğinin canlı örneğini biz Konya Şeker’in Türkiye Nüfusu Kadar ağaç projesiyle gördük, yaşadık. 2004’te Konya Nüfusu Kadar Ağaç diyerek yola çıktık, o hedefi kısa sürede gerçekleştirdik, hedefimizi Türkiye Nüfusu Kadar ağaç olarak yeniledik, 13 yılda 19 Milyon fidan ile Konya Ovasının çehresini değiştirdik. Diktiğimiz her fidana evladımız gibi baktık. Kuruyanı yenisiyle değiştirdik, suyunu bakımını eksik etmedik. Bu gayret sadece dikilen ağaç sayısını arttırmakla, toprakla buluşan ağaçların gelişip serpilmesiyle kalmadı, bu gayrete omuz verenlerin sayısı katlanarak arttı. Bugün kendi yakın çevresini kendi imkânlarıyla ağaçlandıran köylerimiz var. Elde fidan ağaç dikmek için yola düşen kardeşlerimiz var. Ağaçlandırma konusunda gittikçe yükselen bu bireysel ve toplumsal hassasiyet en az Konya Şeker’in Konya Ovasına diktiği 19 Milyon ağaç kadar kıymetlidir.

İnancı kıyamet günü bile ağaç dikmeyi emreden, ağaç sevgisi yazılı ve sözlü kültürü ile geleneklerinde yer etmiş bir milletin evlatları olarak, cennet vatanımızın güzelliklerine güzellik katmak, gelecek nesiller için daha güzel ve daha yaşanır bir Türkiye emanet etmek için hepimizin vazifesi genlerimizde yer etmiş bir hasleti ortaya çıkarmak ve tıpkı devletimiz gibi tıpkı Konya Şeker gibi her yıl için bu ülkenin her ferdinin kendine bir ağaçlandırma hedefi koymasıdır.

Vermekte baba gibi cömert, ana gibi şefkatli ve bereketli olan topraklarımıza karşı bizim de sorumluluklarımızın olduğunu unutmadan, toprağa yapılan her yatırımın bu toprakları, üzerinde yaşayanlara karşı daha cömert, daha bereketli ve daha şefkatli kılacağını hatırlatarak, 21 Mart Ağaç Bayramını ve Orman Haftasını kutluyor, Ağaç Bayramı ve Orman Haftası vesilesiyle herkesi yaşadığımız topraklara karşı daha hassas davranmaya ve cennet vatanımızın her köşesinin ağaçlandırılmasına destek olmaya davet ediyorum.”

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA