• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KONMAK, KONELEX ve İSKON fuarları açıldı
28 Nisan 2011 Perşembe 17:58

'KONMAK', 'KONELEX' ve 'İSKON' fuarları açıldı

TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen, ''KONMAK 2011'' ile ''KONELEX 2011'' ve ''İSKON 2011'' fuarları, TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı.
TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen, ''KONMAK 2011'' ile ''KONELEX 2011'' ve ''İSKON 2011'' fuarları, TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı.
     Konya Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, fuar açılışında yaptığı konuşmada, küresel gelişmeye ayak uydurmak için mal ile hizmetin, sadece kaliteli ve ucuz olmasının yeterli olmadığını söyledi.
     Mal ve hizmetlerin tanıtımının gerekli olduğunu belirten Sandıkçı, ''Bu durumda da fuarlar devreye giriyor. Düzenlenen fuarlara bakıldığı zaman görüyoruz ki; Konya bu konuda geri kalmamış. Bu fuar alanında dünyada gelen katılımcılar ağırlanıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' dedi.
     Konya Sanayi Odası (KSO) Başkan Vekili Tahir Şahin ise Makina İmalat Sanayi'nin, ülkelerin küresel güç olma hedeflerinde belirleyici bir sektör olduğunu söyledi.
     Ülkelerarası yapılan sıralamada Türkiye'nin İtalya, Almanya, Fransa ve İspanya'nın ardından Avrupa'da 6. sırada yer aldığını bildiren Şahin, ''Türk makine sektörü yarattığı yüksek katma değer ve istihdamla, dünya sanayicilerinin hizmetine sunduğu makinalarla, ülkemizin becerisine olan katkılarıyla son derece önemlidir'' dedi.
     Konya'nın makina imalatında oldukça iddialı bir şehir olduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
     ''Konya ihracatında birinci sırada yer alan makine ve aksamları sektörü, 2010 yılında doğrudan 227 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmiştir. Bugün, Konyalı sanayicilerimizin ürettiği takım tezgahlar ve makinalar Avrupa Birliği'nden Ortadoğu'ya, Afrika'dan Asya'ya dünyanın dört bir yanında çalışıyor.''
     Konuşmaların ardından protokol üyeleri, kurdele keserek 3 fuarın açılışını yaptı.
     Ardından, TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, protokol üyelerine fuar alanını gezdirdi.
     Fuar açılışına, Sandıkçı ve Şahin'in yanı sıra Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Memiş Kütükçü, AK Parti Konya Milletvekili adayı Hüseyin Üzülmez ve diğer protokol üyeleri katıldı.
     ''KONMAK 2011 Fuarı'' (8. Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Kesme, Yan Sanayileri, Ekipmanları, Delme Teknolojileri, Malzemeler ve El Aletleri, Hidrolik ve Pnömatik Fuarı) ile ''KONELEX 2011'' (6. Elektrik, Elektronik, Elektromekanik, Enerji Üretimi, Otomasyon ve Aydınlatma Fuarı) ve ''İSKON 2011'' (6. İstifleme, Depolama, Taşıma, Vinç ve Lojistik Fuarı) fuarlarının, 1 Mayıs Pazar günü saat 18.00'a kadar ziyaret edilebileceği bildirildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA