• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KONİF 2016 ile iş arayanlarla, iş verenler buluşuyor
27 Mayıs 2016 Cuma 18:19

KONİF 2016 ile iş arayanlarla, iş verenler buluşuyor

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi ve İŞ-KUR Konya İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen şirketler ile öğrenciler arasında nitelikli ve etkili bir köprü olan Konya İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (KONİF 2016), KTO Karatay Üniversitesi’nde yoğun bir katılımla açıldı. 

KTO Karatay Üniversitesi’nin sektör markalarını güçlendirmek ve nitelikli iş gücüne ulaşmayı kolaylaştırmak amacıyla düzenlediği etkinliğe Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, AK Parti Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan, KTO Karatay üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Öztürk, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeleri, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, İŞ-KUR Konya İl Müdürü Emrah Keleş, protokol üyeleri, firma temsilcileri, akademisyenler ve üniversite ve lise öğrencileri katıldı.
İŞ-KUR Konya İl Müdürü Emrah Keleş, ‘İşiniz hazır olsun’ sloganı ile yola çıktıklarını belirterek, “Mezun öğrencileri iş kaynakları ile buluşturmayı amaçlıyoruz. KTO Karatay Üniversitesi yönetimine KONİF 2016’ya olan desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.

konif-2016-ile-is-arayanlarla,-is-verenler-bulusuyor-1.jpg

KTO Başkanı KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, Karatay Medresesi ruhunu yeniden yaşatan üniversitenin, iş dünyası ve öğrenciler için faydalı olacak bir programa öncülük etmesinden dolayı gurur duyduğunu belirtti. Başkan Öztürk, “KONİF 2016 iş isteyenlerle, işverenleri üniversitemizde buluşturan bir fuar. Fuarın bu anlamda önemli bir işlevi yerine getireceğine inanıyorum. İşverenlerle öğrencileri sanayi ve ticaret dünyasının üniversitesinde buluşturmak istiyoruz. Ülkemizde ve dünyada en önemli sorunlardan birisi işsizlik sorun Konya olarak bu konuda Türkiye ortalamasının altında bir rakam söz konusu. Hedefimiz ülkemizde de işsizliği en az seviyeye indirmektir. Üniversite olarak “Sektör Danışmanlığı” projesini hayata geçirdik, diğer üniversiteler örnek olduk, her öğrencimize bir sektör danışmanı atayarak öğrencilik süreci boyunca onu sektöre hazırladık. Yeni açacağımız bölümler ile de 2016-2017 akademik yılda üniversite olarak hızlı yükselişimizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan da, KONİF 2016’nın üreten, çalışan gençlerin iş hayatına atılmasında önemli bir misyonu yerine getirdiğini bunda da üniversitenin büyük katkıları olduğunu aktardı. Erdoğan, “ KTO Karatay Üniversitesi gerçekleştirdiği projeler ile gençlerimizin iş hayatına donanımlı bir şekilde katılmaları için çalışmalarını sürdürüyor” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, “KTO Karatay Üniversitesi eğitim hayatına başladığı günden itibaren ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Günümüz ihtiyaçlarına uygun programlar açarak donanımlı öğrenciler yetiştirip toplumun ve dünyanın ihtiyaçlarına cevap olmayı amaçlıyor. Konya İş dünyasının desteği ile büyümesini sürdürüyor” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri fuarın açılışını gerçekleştirerek firma stantlarını ziyaret etti. KONİF 2016’nın ilk günü Prof. Dr. Bayram Sade ile Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu’nun ‘Kuruluşundan Bugüne KTO Karatay Üniversitesi’ söyleşisi ile devam etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA