• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kongre Merkezi İçin Elele
16 Mayıs 2010 Pazar 11:15

Kongre Merkezi İçin Elele

Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, bazı meclis üyeleriyle birlikte Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığına yeniden seçilen

Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, bazı meclis üyeleriyle birlikte Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı’na yeniden seçilen Bekir Duvarcı ile Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanlığı’na seçilen İsmail Turan’ı ziyaret etti. Selvi’nin ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde, Konya’nın kongre merkezi ihtiyacı gündeme geldi.

 
İl Genel Meclisi Başkanı Selvi, Meclis üyeleri İsmet Akdeniz, Mustafa Özkan ve Hasan Uzman ile birlikte Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bekir Duvarcı ve Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı İsmail Turan’ı makamında ziyaret etti. Duvarcı ve Turan’a görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Selvi, Konya’ya hizmet için sivil toplum kuruluşlarıyla her türlü işbirliğine hazır oldukları mesajını verdi.
 
Ali Selvi ve Meclis üyeleri ilk olarak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı’na yeniden seçilen Bekir Duvarcı’yı ziyaret etti. Esnafın sorunlarını bildiklerini ve İl Genel Meclisi olarak köylere yaptıkları yatırımların yanı sıra esnafın taleplerine de karşılık vermeye çalıştıklarını ifade eden Selvi, bunun için özellikle ev hanımlarına yönelik mikro kredi projesiyle ekonomiye destek vermeye çalıştıklarını söyledi.
 
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bekir Duvarcı ise esnafın sorunlarının çözümü noktasında çok sayıda projeye imza attıklarını, bundan sonra da göreve kaldıkları yerden devam edeceklerini vurguladı.
 
Daha sonra Konya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nı ziyaret eden heyet, burada da göreve yeni gelen İsmail Turan ve ekibine başarılar diledi. Samimi bir ortamda geçen ziyarette muhasebeci ve mali müşavirlerin sorunlarını yakından bildiğini dile getiren kendisi de mali müşavir olan Selvi, 2023 Konya’sına yapmayı hedefledikleri projeleri anlattı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 yılına Konya’yı hazırladıklarının altını çizen Selvi, bunun için kentin en büyük eksiği olarak görülen kongre merkezini gündeme getirdi. Konya’da geniş katılımla yapılabilecek kongrelerin düzenlenebileceği bir kongre merkezi bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğuna değinen Selvi, “Biz İl Genel Meclisi olarak genel ve yerel yönetimlerle, sivil inisiyatifle ortak çalışmaya hazırız. Konya bir kongre merkezi kazandığında her yönüyle canlılık kazanacak. Ayrıca Türkiye’nin 100. yılı programında da yer alan çalışmaları başarıyla yürütecektir” diye konuştu.
 
Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Turan da oda olarak kongre merkezinin eksikliğini büyük oranda hissettiklerini ifade etti ve merkezin hayata geçmesi için gerekli katkıyı sağlayacaklarını bildirdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA