• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Komyapı büyümeye devam ediyor
16 Eylül 2011 Cuma 17:06

Komyapı büyümeye devam ediyor

İSO tarafından Ağustos ayında açıklanan Türkiye'deki en başarılı 1000 firma arasında yer alan Kombassan firmalarından Komyapı, yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği çok sayıda projenin ardından...
İSO tarafından Ağustos ayında açıklanan Türkiye'deki en başarılı 1000 firma arasında yer alan Kombassan firmalarından Komyapı, yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği çok sayıda projenin ardından yeni projelerle sektörde büyümesini sürdürüyor.
 
Komyapı Genel Müdürü Mustafa Güney, sistemli ve planlı bir çalışma sonucu 5 yıldır kendini geliştiren bir firma olduklarını belirterek, "Uzun süredir birlikte çalışan idari ve teknik bir kadromuz ve gelişmemizi destekleyen yönetim anlayışı başarımızın en önemli nedenleri. Bu yıl ilk defa İSO'nun Türkiye'deki en başarılı 1000 firması içerisinde yer aldık. 2009 ve 2010 yıllarında Konya vergi rekortmenleri listesinde ilk 5 kurum arasında yer alıyoruz. 1990 yılında Kombassan bünyesinde, Konya merkezli olarak kurulan Komyapı, yurt içi ve yurt dışı müteahhitlik ve yapı malzemeleri alanlarında hizmet veriyor. Birçok projeyi başarıyla tamamladık. 21 yıldır faaliyette olan firmamız ilkeli ve planlı çalışmalarıyla güvenilir firma olma imajını devamlı kılmak amacıyla sürekli büyümeyi hedefliyor" dedi.
YURT İÇİ VE YURT DIŞINDA ÇOK SAYIDA PROJE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Komyapı olarak gerçekleştirdikleri projelerden bahseden Genel Müdür Güney şu bilgileri verdi:
 
"Firmamız bugüne kadar sadece TOKİ'ye 7 binin üzerinde konut, 3 adet okul, 4 adet cami, karakol, kreş, sosyal ve ticari tesislerin müteahhitliğini üstlenmiştir. Diğer resmi idarelere de kültür merkezi, spor tesisi, gıda pazarı, ticaret merkezi, kanalizasyon hatları, konutlar, hizmet binaları inşa etmiştir. Özel sektörlere fabrika binaları, oteller, alışveriş merkezleri, yüksek katlı bina inşaatlarını yapmış, kendi geliştirdiği konut projeleri ile 3 binin üzerinde vatandaşı ev sahibi yapmıştır. Komyapı, yurtdışı çalışmalarını 2003 yılından itibaren sürdürmekte olup, Sudan'ın başkenti Khartum'da MZK Alışveriş Merkezi, Sivil Havacılık hangar binaları, Al Salam Bankası, SMT Spor Kompleksi inşaatları, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Al Sadhan Alışveriş Merkezi, Yemen'in başkenti Sana'da iki adet köprülü kavşak inşaatı projelerini kısa sürelerde tamamlamıştır."
 
İNŞAAT SEKTÖRÜ 2011'İN İLK ÇEYREĞİNDE YÜZDE 14.8 BÜYÜDÜ
Türkiye'de ve dünyada sektörle ilgili gelişmeleri ve sektörün geleceğini de değerlendiren Mustafa Güney, "2008 yılında Amerika'da konut kredilerinin ödenmemesi kaynaklı çıkan krizden tüm dünya etkilendi. Dolayısıyla inşaat sektörü dünyada gerileme ya da durağanlık sürecine girdi. Ülkemizde de özellikle konut piyasasının gerilemesi beklendiği oranda olmadı ve Türkiye'nin büyüme hızını olumlu etkileyen bir faktör olarak inşaat sektöründeki büyüme iki haneli olarak devam etti. İnşaat sektörü 2011 yılı ilk çeyrek döneminde yüzde 14.8 büyüyerek en hızlı büyüyen ikinci sektör oldu. Kamu inşaat harcamaları yavaşlarken, özel sektör inşaat harcamalarında çok hızlı bir genişleme yaşandı. İnşaat maliyetlerinde yüzde 4,4 artış yaşandı, bu artış konut fiyatlarına bir miktar yansıtıldı. Emtia fiyatlarındaki artışın sürmesi konut ve iş yeri fiyatlarında da önümüzdeki günlerde birim metrekare satış fiyatlarını artıracaktır. Bankaların da konut kredisi oranlarını yukarıya çekmesiyle konut satış hızında bir miktar gerileme yaşansa da halen gayrimenkul almak için iyi bir dönem içerisindeyiz" şeklinde konuştu.
 
Güney, sektöre yönelik sıkıntılar ve mevzuatlarda ne gibi düzenlemeler olması gerektiği konusunda ise, "İnşaat sektöründe dönemsel olarak dalgalanmalar sürekli yaşanıyor. Bunun da en önemli sebebi sektörün canlandığı dönemlerde başka sektörlerden oyuncuların piyasaya girmesi ve arz talep dengesini bozmasıdır. Herkesin inşaat yapabilmesinin önüne en kısa zamanda geçilmesi gerekmektedir. 2012 yılında yürürlüğe girecek müteahhitlik yasası gecikmiş olmasına rağmen gelecek adına olumlu bir adımdır. Yeni yasa ile teknik eleman bulundurma zorunluluğu ve müteahhitlere puanlama sisteminin getirilmesi önemlidir" dedi.
BAŞARIMIZI ULUSAL VE ULUSLARASI ALANLARA TAŞIMA GAYRETİNDEYİZ
Özel projeleri gerçekleştirmede esas aldıkları temel ilkeleri sıralayan Komyapı Genel Müdürü Mustafa Güney, "Konut ve iş yeri projeleri üreten bir firma olarak öncelikli olarak nitelikli alanlar üretmeyi ve bu alandaki talepleri karşılamayı hedefliyoruz. Halkımızın gelir seviyesinin artması ile taleplerindeki standartlar da arttı. Tekli konut bloklarından site içerisinde güvenlikli ve sosyal yaşam alanlarına sahip konutlara, işhanları içerisindeki tek odalı ofislerden kapalı otoparkı olan, 3-4 odalı sekretarya alanı, mutfağı olan modern bürolara geçişi sağlayacak projeler üretmeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu.
2012 ve önümüzdeki dönem projelerinden de bahseden Genel Müdür Mustafa Güney, "2011 yılı başında satışa çıktığımız iş yeri ve mağazalardan oluşan modern projemiz Adalet Plaza yoğun ilgi gördü. İnşaat bitiş tarihimiz 2012 yılı sonu olmasına rağmen satışlarımızı büyük ölçüde tamamladık. 2010 yılında Antalya'da tamamladığımız Durukent projemizde de inşaat tamamlanmadan satışları bitmişti. Antalya'da yeni proje için arsa arayışımız devam ediyor. Bunun yanında İzmir, İstanbul ve Ankara'da da yeni projeler geliştirmeye çalışıyoruz. 2010 ve 2011 yıllarında teslimatını gerçekleştirdiğimiz Şehzade ve Fırat konutları projelerimizde inşaat tamamlanmadan satışları bitirilmişti. Projelerimiz halkımız tarafından beğeni ile karşılanıyor. Bu yıl sonu itibariyle Konya otogarı bölgesinde yeni projemiz satışa çıkacak. Nitelikli konut ve iş yerlerinden oluşan bu yeni proje Konya'nın vizyon projelerinden biri olacak. Konya'daki başarımızı ulusal ve uluslararası alana taşıma gayreti içerisindeyiz" diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA