• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Komitelerin tercihi: Kaleli
05 Mayıs 2013 Pazar 15:32

Komitelerin tercihi: Kaleli

Konya Tİcaret Borsası Olağan Genel Kurulu bugün gerçekleşti.
Konya Ticaret Borsası Olağan Genel Kurulu dün gerçekleşti. Komite seçimlerinden sonra hafta içi yapılacak başkanlık seçiminde, komiteler mevcut Başkan Muhammet Uğur Kaleli’ye tam destek veriyor.

Konya Ticaret Borsası Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Bin 400 delegenin bulunduğu borsada 10 meslek komitesinden 29 asıl, 29 yedek üye Meclis’e, 68 asil ve 68 yedek üye de meslek komitelerine seçildi. Canlı Hayvan Yetiştiriciliği ve Ticareti Meslek Grubu, Et ve Et Ürünleri İmalat ve Ticareti Meslek Grubu, Ham Deri ve Yapağı Ticareti Meslek Grubu, Yağlı Tohumların Yetiştirilmesi ve Ticareti Meslek Grubu, Öğütülmüş Tahıl İmalatı ve Ticareti Meslek Grubu, Süt Ürünleri, Yumurta ve Yenilebilir Sıvı ve Katı Yağların İmalat ve Ticareti Meslek Grubu, Diğer Nevi Hububat Maddeleri Yetiştiriciliği ve Ticareti Meslek Grubu olmak üzere 10 komite başkanını seçti.

HUZURLU VE SAKİN BİR SEÇİM
Konya Ticaret Borsası Başkanı ise hafta içinde meclis üyeleri tarafından seçilecek. Seçimlerin büyük bir olgunluk, huzurlu ve sakin bir ortamda yapıldığını ifade eden Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, katılımcılık adına seçimlere gösterilen ilgiden memnun olduğunu belirterek, “Meclis ve komite üyelikleri için adaylığını açıklayan tüm arkadaşlarımız sektörünün sorunlarını bilen kişiler. Demokratik ve huzur içinde yaptığımız seçimler sonucunda üyelerimiz kimleri takdir ederse onlar kazanacaklar. Kazanan ya da kazanamayan tüm arkadaşlarımız mesleki olgunlukları kadar, sosyal olgunluklarıyla da bunu kabullenecekler arkadaşlarımızdır. Bütün uğraşlarımız Konya'nın tarımda hakettiği yere gelmesi ve dünyada marka olması için. İnşallah paydaşlarımız ile birlikte Konya'yı en iyi yerlere taşıyacağız. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi borsamız yine dünyaya örnek olacak. Bunun örneğini de buradaki uygulamalarla sergiliyoruz” diyerek, seçimlerin üyelerine, tarım paydaşlarına, Konya tarımına ve hayvancılığına hayırlı olmasını diledi.

KATILIM YOĞUN OLDU
Genel kurula, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacigil, Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Şekeroğlu, Konya Esnaf ve Sanaatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bekir Duvarcı ve çok sayıda STK ile oda temsilcisi katıldı. Öte yandan başkan seçimleri ise hafta içinde yapılacak. Komite başkanları ve meclis üyeleri tek liste ile girilen seçimde oy kullanacak. Meclis üyelerindeki çoğunluğa göre mevcut başkan M. Uğur Kaleli'nin güven tazeleyeceğine kesin gözüyle bakılıyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA