• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Komiteden Obamaya Suriye için onay
05 Eylül 2013 Perşembe 09:48

Komiteden Obama'ya Suriye için onay

Senato Dış İlişkiler Komitesi, ABD Başkanı Obama'nın Suriye'ye askeri güç kullanma yetkisini sınırlayan tasarıyı onayladı.
Senato Dış İlişkiler Komitesi, ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye'ye yönelik askeri güç kullanma yetkisini sınırlayan tasarıyı onayladı.
 
Komite üyeleri, dün ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Savunma Bakanı Chuck Hagel ve Genelkurmay Başkanı General Martin Dempsey'in bilgilendirmelerinin ardından, Obama'nın Kongre'ye sunduğu askeri güç yetki talebinde değişiklik kararı almış ve iznini sınırlayan maddeler eklemişti.
 
Buna göre, Suriye'ye yönelik askeri eyleme 60 gün sınırı getirilmiş ancak Kongre'ye, karşı çıkan olmazsa, 30 gün daha süreyi uzatabilme hakkı verilmişti. Bunun yanında tasarı, Suriye'ye herhangi bir Amerikan askerinin gönderilmesini de yasaklanmıştı. 
 
Bugün sabah saatlerinde de Obama yönetimi yetkilileri tarafından düzenlenen gizli oturuma katılan senatörler, ardından yeni tasarıyı görüşmeye başladı.
 
Tasarı, görüşmeler sonrasında komiteden 7'ye karşı 10 oyla geçti.
 
Bunun yanında Komite, Senatör Rand Paul tarafından sunulan ve yetkiyi daha da fazla sınırlayan teklifi ise 4'e karşı 14 oyla reddetti. 
 
Carney: Kongre'yle birlikte çalışma sürdüreceğiz
 
Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney de yaptığı yazılı açıklamada, Başkan ve Kongre birlikte çalıştığında Amerika’nın daha güçlü olduğuna inandıklarını belirtti.
 
Senato’nun ulusal güvenlik adına hızla hareket etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Carney, kimyasal silahların kullanımının yasaklanmasını uygulamak ve ABD'nin ulusal güvenlik çıkarlarını yeteri kadar korumak için sınırlı bir çerçeveye kurulan askeri güç kullanımı yetkisine iki partili desteğin sağlanması için Kongre ile birlikte çalışmayı sürdüreceklerini bildirdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA