• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Komisyonlardan Akşehir raporu
27 Ocak 2011 Perşembe 09:32

Komisyonlardan Akşehir raporu

İl Genel Meclisi Proje Değerlendirme Komisyonu ile Basın ve Halkla İlişkiler Komisyonu, Akşehir, Yunak, Çeltik ve Tuzlukçu ilçelerinde yaptıkları çalışmaları Akşehir basınına değerlendirdi.

İl Genel Meclisi Proje Değerlendirme Komisyonu ile Basın ve Halkla İlişkiler Komisyonu, Akşehir, Yunak, Çeltik ve Tuzlukçu ilçelerinde yaptıkları çalışmaları Akşehir basınına değerlendirdi. Değerlendirme toplantısında, Akşehir’de özellikle eğitim yatırımları ve kilitli taş konusunda bütün ihtiyacın tamamlandığına dikkat çekildi.

İl Genel Meclisi Proje Değerlendirme Komisyonu Başkanı Ümit Acı, komisyon üyeleri Sadettin Kuyucak, Hacı Hasan Karatoprak, Tahsin Buğdaycı ve Hamza Akgül ile Basın ve Halkla İlişkiler Komisyonu Başkanı Mustafa Tuncay, üyeler Ali Sait Öztürk ve Ali Köker, Ocak ayı komisyon çalışmalarını Akşehir, Tuzlukçu, Çeltik ve Yunak’ta yürüttü. Çalışmalarını birlikte yapan iki komisyon, bölge meclis üyeleri ile birlikte tamamlanan yatırımları yerinde inceledi, basın kuruluşlarını ziyaret etti.

İncelemeler sonunda Akşehir’de kameralar karşısına çıkan heyet, 2010 yılında söz konusu ilçelere yapılan kilitli taş başta olmak üzere, eğitim, sağlık ve tarım yatırımları hakkında basına bilgi verdi. Akşehir İlçe Tarım Müdürlüğü salonunda yapılan toplantıda çalışmalarını özetleyen Proje Değerlendirme Komisyonu Başkanı Ümit Acı, “2010 yılında 11 tane köye kilitli taş yapıldı. Bu çalışmalarla Akşehir’in 23 köyünün tamamının kilitli taşla buluşmuş olması hem Proje Değerlendirme Komisyonu olarak bizleri, hem de beraberimizdeki Basın ve Halkla İlişkiler Komisyonumuzu mutlu etti. 8 köyde kanalizasyon uygulamasının olması Akşehir adına önemli bir gelişme. İleride 23 köyün tamamında kanalizasyonun uygulandığını da görmek isteriz. Akşehir’de asfaltsız köy yolu kalmadı. Umarız, buradaki gibi hiçbir yerde asfaltsız köy kalmaz. İlköğretimde sınıf açığı olmamasına rağmen daha iyi eğitim amacıyla 2011 yılında 30 adet ek derslik yapılacağı bilgisini aldık. Bu derslikler yapıldığında öğrencilerimiz daha iyi, daha geniş ortamlarda eğitim almış olacak. Bu konuda Akşehir’i kutluyoruz” dedi.

Daha sonra söz alan Basın ve Halkla İlişkiler Komisyonu Başkanı Mustafa Tuncay, 2010 yılında yaklaşık 103 bin 485 TL maliyetle, 11 köyüne toplam 12.300 m2. kilitli taş yapılan Akşehir’in bütün köylerinin çamurdan kurtulduğunu vurguladı. 2009 ve 2010 yıllarında işçiliğini köylerin yaptığı çalışma sonucu Akşehir’de kilitli taş yapılmayan köy kalmadığına dikkat çeken Tuncay, “Ayrıca Boğazlayan, Değirmen ve Karabulut köylerimize foseptik çukuru yaptırılırken, Üçhüyük Köyü’ne 125 bin TL harcanarak, sağlık evi yapılmıştır. Akşehir’in 2010 bütçesinin yüzde 65’i tarımsal sulamaya ayrılmış ve 850 bin TL harcama yapılmıştır. Bunun yanında ilçeye 30 ek derslik kazandırılmıştır. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA