• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Komisyon gazetecileri dinledi
03 Ekim 2012 Çarşamba 09:01

Komisyon gazetecileri dinledi

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, AK Parti İstanbul Milletvekili Nimet Baş başkanlığında toplanarak, gazeteci yazarları dinledi.
Gazeteci-Yazar Yavuz Donat, ''28 Şubat göz göre göre geldi, Türkiye 28 Şubat'ı benden öğrendi'' dedi. Bu olayı, 23 Şubat günü oynanan Gençlerbirliği-Altay maçında ''siyah palto, siyah gözlük ve atkı ile şeref tribününe gelen eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Güven Erkaya'dan öğrendiğini söyleyen Donat, Erkaya'nın kendisine ''28 Şubat'ta kıyamet kopacak'' dediğini aktardı.
 
Donat, şöyle konuştu: ''İşin içinde siyasetçinin eli ve ayağı olmasaydı, bir takım STK ve kanaat önderlerinin katkıları olmasaydı, medya desteği olmasaydı Türkiye'de bu darbeleri muhtıraların olması mümkün değildi''
 
''Fişler ne oldu?
 
 Gazeteci Ali Bayramoğlu ise ''28 Şubat öyle bir kir ki toplumun başından tırnağına kadar bulaşmıştır'' dedi. Ali Bayramoğlu, ''Buralarda toplanan fişler ne oldu? Türkiye'nin 81 ilinde toplanmış istihbarat fişleri nerede, bunlarla ilgili her hangi bir işlem yapıldı mı? Bunlar nerede depolanıyor, hala kullanılan fişler midir?'' diye sordu.
Gazeteci-Yazar Fehmi Koru ise 28 Şubat'ı, medya açısından, ''karanlık ve yüz karası bir dönem'' olarak niteledi.  AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA