• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KOMEKten büyük sergi
04 Haziran 2012 Pazartesi 15:22

KOMEK'ten büyük sergi

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları, Türkiyedeki en büyük mesleki eğitim sergilerinden birini açıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları, Türkiye’deki en büyük mesleki eğitim sergilerinden birini açıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 1.111 eserin yer alacağı Altın Dokunuşlar Sergisi’nin Konya’nın marka değerine katkı yapacağını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın yıl sonu sergisi olan “Altın Dokunuşlar” 5 Haziran’da açılıyor. Altın Dokunuşlar Sergisi’nin Türkiye’deki en büyük meslek edindirme sergilerinden biri olduğunu belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, sergide KOMEK’te yapılmış 1.111 eserin halkın beğenisine sunulacağını vurguladı. Artık bir dünya markası haline gelmiş olan KOMEK’in 100’den fazla branşta eğitim verdiğini hatırlatan Başkan Akyürek, kurslardan 100 binden fazla kişinin yararlandığını söyledi. Tüm Konyalıları büyük sergiye davet eden Başkan Akyürek, “Türkiye’nin en önemli mesleki eğitim merkezlerinden olan KOMEK’in yıl sonu sergisine bütün hemşehrilerimizi davet ediyorum. KOMEK öğretmen ve öğrencilerine el emeği, göz nuru eserleri için teşekkür ediyorum. Bu büyük sergi Konya’mızın marka değerine katkı yapacaktır” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde 5 Haziran Salı günü saat 14.00’te açılacak Altın Dokunuşlar Sergisi, 10 Haziran akşamına kadar gezilebilecek. Sergilenen eserlerin yanında yoğun etkinliklerle de dikkat çeken büyük sergide; ebru, takı tasarımı ve ahşap boyamada anlık yarışmalar, çocuk yarışmaları, müzik dinletileri, illüzyon, Keloğlan, Nasreddin Hoca, Hacivat-Karagöz, kukla gösterileri, sohbet programları ve sanat uygulamaları yer alacak.
 

KOMEK’TEN BİR BAŞARI DAHA

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı ile Coats Türkiye firması tarafından düzenlenen ve Türkiye genelinden toplam 1600 eserin katıldığı yarışmada KOMEK öğrencisi Selma Armutlu el nakışı dalında ödül aldı.

 

 

 

 

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA