• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Komekte Iraklı kursiyerler sertifikalarını aldı
20 Temmuz 2010 Salı 14:56

Komek'te Iraklı kursiyerler sertifikalarını aldı

Konya Büyükşehir Belediyesi KOMEK Meslek Edindirme Kursları'nda Türkçe, çini, ebru, takı tasarımı gibi çeşitli branşlarda eğitimlerini tamamlayan Iraklı 25 bayan kursiyere sertifikaları düzenlenen tör
Iraklı 25 kursiyer 1 aylık KOMEK eğitimlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. Türkçe, çini, ebru ve takı tasarımı kurslarını başarıyla bitiren kursiyerler için Hekimevi'nde bir program düzenlendi. Irak Türkmenlerinin yoğun ilgi gösterdiği programa AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Konya Şube Başkanı Dr. Aydın Beyatlı, Irak Türkmen Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Gülderen Halil, Konya Şeker Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çetiner, Aydınlar Ocağı Konya Şube Başkanı Mustafa Güçlü ve KTO Meclis Başkanı Seyit Karaca katıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda söz alan Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Konya Şube Başkanı Dr. Aydın Beyatlı, 25 kursiyerin Konya'ya gelmesinin Irak'ın kalkınması konusunda kadınların hassasiyetinin bir göstergesi olduğunu belirtti. Kerküklü kadınların Konya'yı adeta ikinci bir kardeş ülke gibi gördüğünü belirten Beyatlı, “Türkiye Cumhuriyeti'nin son dönemlerdeki desteği kendini hissettirmekte, Türkiye güçlendiği sürece dışarıdaki Türklerin güçlendiğinin, rahat nefes aldığının en canlı örneğini Irak Türkleri yaşamaktadır. Hiçbir zaman Konya halkının ve yöneticilerinin desteğini yalnızca Türkmenler olarak değil; tüm Irak halkı olarak unutmayacağımıza buradan söz veriyorum” dedi.
KOMEK, KONYA'NIN ADETA BİR TEMSİLCİSİ GİBİ OLDU
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de düzenlenen program nedeniyle Dr. Aydın Beyatlı'ya teşekkür ederek KOMEK'in Saraybosna, Üsküp, Kalkandelen'den sonra Kerkük ve Bakü'de de bir bağ oluşturduğuna dikkat çekerek, KOMEK'in oralarda Konya'nın adeta bir temsilcisi gibi olduğunu söyledi. Konya halkının Irak'ta huzur ve sükunun sağlanması konusunda son derece duyarlı olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, bu duyarlılığın Türkiye'de gittikçe güçlendiğini belirtti. Başkan Akyürek, “Konya'nın huzurlu olması için, Kerkük'ün huzurlu olması gerekiyor. Konya insanının mutlu olması için, sınırlarımızın dışındaki kardeşlerimizin de mutlu olması gerekiyor. Öyle bir misyonu temsil ediyoruz ki; Türkiye sevindiğinde dünyada 60'tan fazla ülkede sevinç gösterileri yapılıyor. Bu karşılıklıdır; kalpten kalbe giden yol bunu sağlamaktadır. Oradaki kardeşlerimiz üzüldüğünde de bizler üzülüyoruz. Üzüntülerin tamamen sevince dönüşmesini diliyorum” şeklinde konuştu.
AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü, programda emeği geçen Aydın Beyatlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e teşekkür etti. Konuşmaların ardından sertifika törenine geçildi. Yaklaşık 1 ay süreyle Aymanas ve Bosna Hersek Sadrettin Kütükcü Kurs Merkezleri'nde Türkçe, çini, ebru, takı tasarımı, kuaför, mefruşat, giyim ve bilgisayar eğitimlerini başarıyla tamamlayan 25 Iraklı bayana sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA