• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KOMEK usta yetiştiriyor
11 Ekim 2011 Salı 15:01

KOMEK usta yetiştiriyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kültürparkta, KOMEK Sergi ve Satış Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kültürparkta, KOMEK Sergi ve Satış Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, 2004 yılında faaliyete başlayan KOMEK'in kısa sürede marka haline geldiğini belirtti.

Akyürek, KOMEK'in toplumun sosyalleşmesine ve ekonomiye katkıda bulunmasına imkan sağladığını, bugüne kadar KOMEK'ten yaklaşık 100 bin kişinin yararlandığını söyledi.

2004 yılında KOMEK kurslarının Türkiye ve dünya çapında bir marka olması için yola çıktıklarını vurgulayan Akyürek, ''Kurulduktan 2 yıl sonra yüzden fazla branşta eğitim veren KOMEK, bir marka haline geldi ve halk üniversitesi şeklini aldı'' dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında sertifika verdiklerini anlatan Akyürek, Selçuklu, Meram ve Karatay belediyeleriyle birlikte mesleki eğitimde Konya'da farklı bir standardı hep birlikte yakaladıklarını vurguladı.

Akyürek, Konya'nın en hareketli mekanı olan Kültürpark'a KOMEK sergi ve satış merkezi açtıklarını, KOMEK'in gelecek yıllarda daha da kurumsallaşacağını bildirdi.

2011 yılında KOMEK'e 57 branşta 10 bin 789 kursiyerin başvurduğunu ve yaklaşık 7 bin kişinin sertifika aldığına dikkati çeken Akyürek, yeni dönemde 42 branşta 4 bin 173 kursiyerin eğitim alacağını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından makine nakışı, ebru ve çini kurslarına katılan kursiyerler arasında bu yıl ilk kez düzenlenen ''Hünerli Eller'' yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ödüllerin ardından KOMEK Kültürpark Sergi ve Satış Merkezi açıldı. 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA