• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KOMEK öğrencilerinden büyük başarı
16 Eylül 2011 Cuma 13:30

KOMEK öğrencilerinden büyük başarı

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarında eğitim gören yemek kursu öğrencileri, kurs bitirme programında huzurevi sakinleriyle yetiştirme yurdunda kalan gençleri ağırladı.
Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nda eğitim gören yemek kursu öğrencileri, kurs bitirme programında huzurevi sakinleriyle yetiştirme yurdunda kalan gençleri ağırladı.
 
Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KOMEK’in verdiği kurslarla bireysel yetenek ve hayat kalitesini artırma noktasında büyük bir önemi olduğuna dikkat çekti. Başkan Akyürek, Konya’da bugüne kadar yaklaşık 90 bin kursiyerin %80’inin sertifika aldığını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) bitirme programları Bosna Hersek Mahallesi Sadrettin Kütükcü Kurs Merkezi’nde, yemek kursu öğrencilerinin Konya huzurevi sakinleri ve yetiştirme yurdunda kalan gençleri ağırladığı programla devam etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa Konya Huzurevi sakinleri ve Yetiştirme Yurdu’nda kalan gençler katıldı. Programa ayrıca; AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu ve Gülay Samancı, Türk Telekom İl Müdürü Tevfik Karaman, KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter ve Yardımcıları ile belediye bürokratları, Karatay, Selçuklu ve Meram Halk Eğitim Merkezleri Müdür ve Yardımcıları katıldı.

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KOMEK’e kayıt yaptırıp istikrarlı bir şekilde kurslara devam eden kursiyerlerin sertifika alarak aynı zamanda bir meslek sahibi olduklarını söyledi. KOMEK’in hayat kalitesini artıran ve bireysel yetenek geliştirme noktasında önemli bir unsur olduğuna dikkat çeken Başkan Akyürek, Bosna Hersek Kurs Merkezi’nin de bugüne kadar yapılan etkinliklerle bölgedeki sosyal ve kültürel gelişime katkı sağladığını belirtti.

Önceki dönemde Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokolle birlikte KOMEK’te bakanlık sertifikalı kurslar verildiğini hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bugüne kadar kayıt yaptıran 90 bin kursiyerin %80’inin sertifika aldığını açıkladı.

Program sonunda Başkan Akyürek ve diğer protokol üyeleri tarafından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA