• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Koca Seyit sahipsiz kalmadı
03 Ocak 2012 Salı 12:32

''Koca Seyit'' sahipsiz kalmadı

Gülnar, bütün birikimini bu filme harcadığını ifade ederek, filmi tamamlamak için babadan kalma evini sattığını, kefen parasını bile harcadığını ancak yine de yetmediğini bildirdi.
 
Çanakkale Savaşları'nda 276 kiloluk top mermisini tek başına kaldırarak namluya yerleştiren Seyit Onbaşı'nın hayatını konu alan ve maddi imkansızlıklar nedeniyle çekimi yarım kalan ''Koca Seyit'' belgesel filminin çekimleri, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ve İzmir Fatih Koleji'nin destekleriyle tamamlandı.
Filmin yapımcı, yönetmen ve senaristi Kıbrıs Gazisi İsmail Gülnar, yaptığı açıklamada, 50'yi aşkın ilde sergiledikleri ''Koca Seyit'' adlı tiyatro oyununu beyaz perdeye aktarmak için verdiği mücadelenin mutlu sonla noktalandığını söyledi.
 
Film için 2,5 yıl boyunca yüzlerce firmayla görüşerek sponsor aradığını ancak sponsor bulamayınca kendi imkanlarıyla 30 Ağustos 2011'de Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı İlmen beldesinde çekimlere başladıklarını anımsatan Gülnar, tiyatrodan biriktirdiği 120 bin lirayı film için harcadığını belirtti.
 
Gülnar, bütün birikimini bu filme harcadığını ifade ederek, filmi tamamlamak için babadan kalma evini sattığını, kefen parasını bile harcadığını ancak yine de yetmediğini bildirdi.
 
Maddi imkansızlıklar nedeniyle çekimlere ara vermek zorunda kaldıklarını anlatan Gülnar, daha önce 29 Ekim'de İlmen'de yapılacağı duyurulan filmin galasını da ertelemek zorunda kaldıklarını dile getirdi.
 
Koca Seyit gibi bir halk kahramanına kimsenin sahip çıkmamasına anlam veremediğini söyleyen Gülnar, ''Kimseden dilenmedik. Sadece sponsor olmalarını istedik ancak bir firma bile sponsor olmadı. Bu duruma gerçekten çok üzüldüm'' diye konuştu.
    
-Çekimleri biten filmin montajına başlandı-
    
Gülnar, yaşanılanların ardından Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna'nın destek sözü verdiğini ve yanlarında yer aldığını ifade ederek, şunları kaydetti:
 
''Sayın Valimiz bize hem maddi hem de manevi çok ciddi destekte bulundu. Ondan aldığımız güçle yılmadan yolumuza devam ettik. Yine İzmir Fatih Koleji de filmi tamamlamamız için maddi katkı sağladı. Sayın Valimiz ve Fatih Koleji sayesinde filmin çekimlerini tamamladık. Montaja başladık. Yaklaşık 15 gün sonra montajı bitireceğiz. Film, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde vizyona girecek.''
 
Çekimler tamamlandığında son sahnenin ardından Seyit Onbaşı'nın torunu Bayram Özçelik'e sarılarak hüngür hüngür ağladığını söyleyen Gülnar, o anın hayatının en mutlu anı olduğunu belirtti.
 
Gülnar, Seyit Onbaşı'nın köylüleri ve torunlarının da aralarında bulunduğu 200 kişinin rol aldığı filmin galasının Çanakkale, Balıkesir'in Havran ilçesi ve Konya''nın Hüyük ilçesine bağlı İlmen beldesinde yapılacağını sözlerine ekledi. ...
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA