• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Koca katili kadın ve sevgilisine müebbet hapis
29 Aralık 2010 Çarşamba 10:34

Koca katili kadın ve sevgilisine müebbet hapis

Konya'da kamyon şoförü kocasını sevgilisiyle birlikte öldürmekten yargılanan kadın, dostuyla birlikte ömür boyu müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
 Konya'da kamyon şoförü kocasını sevgilisiyle birlikte öldürmekten yargılanan kadın, dostuyla birlikte ömür boyu müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Her iki sanığın birer kez müebbet hapis cezası aldığı davada, cesedin kanala atılmasında yardım eden üçüncü zanlıya ise 1 yıl hapis cezası verildi.
 
Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen yasak aşk cinayeti davasına tutuklu sanıklar 3 çocuk annesi Sevim Yayar (29), sevgilisi Kazım Yıldız, yardımda bulunan Ahmet Başak ve taraf avukatları katıldı. Olayla ilgili tüm delillerin toplandığını ifade eden mahkeme heyeti, sanıklar hakkında savcının esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı mütalaasında her 3 sanığın planlayarak adam öldürme suçundan TCK'nın 82/1 maddesi gereğince ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.
 
 Son sözleri sorulan sanıklardan Sevim Yayar, cinayetle ilgilisinin olmadığını Kazım'ın kavga sırasında kocasını öldürdüğünü söyledi. Sanık Kazım Yıldız da, "Olayda Sevim ile Ahmet'in suçu yok, aramızda kavga çıktı bıçağı kullandım, takdir mahkemenin" dedi. Yardımda bulunan Ahmet Başak ise tahliyesini istedi.
 
Mahkeme heyeti sanıklardan Sevim Yayar ile sevgilisi Kazım Yıldız'a ayrı ayrı tasarlayarak adam öldürme suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdiklerini, ardından da bu cezayı müebbet hapis cezasına çevirdiklerini açıkladı. Cesedin taşınması ve kanala atılmasında yardım ettiği iddiasıyla yargılanan diğer sanık Ahmet Başak'a ise 1 yıl hapis cezası verilerek tahliye edildi.

EVDE ÖLDÜRÜP, CESEDİ KANALA ATMIŞLARDI
 
Olay, 15 Mayıs 2010 tarihinde merkez Meram ilçesi Uluırmak Ali Hoca Mahallesi Karaman Caddesi üzerindeki evde meydana gelmişti. Kamyon şoförü Kadir Yayar (47) ile evli olan 3 çocuk annesi Sevim Yayar (29) polise giderek kocasının kayıp olduğunu, 3 gündür haber alamadıklarını söyledi. Bunun üzerine devreye Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Kayıp Şahıslar Büro Amirliği girdi.
 
Araştırma yapan dedektifler, Sevim Yayar'ın kocasını, sevgilisi Kazım Yıldız (24) ile aldattığını ortaya çıkarttı. Bunun üzerine gözaltına alınan Sevim Yayar ile Kazım Yıldız, eve erken gelen Kadir Yayar'a yakalandıkları için cinayeti işlediklerini ve cesedi bir arkadaşlarının yardımıyla kanala attığını itiraf etmişti. 24 yerinden bıçaklanarak öldürülen Kadir Yayar'ın cesedi polisin araştırması sonucu atık su kanalında battaniyeye sarılı olarak bulunmuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA