• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kobani diye bir dertleri yok
07 Ekim 2014 Salı 21:13

"Kobani diye bir dertleri yok"

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, "Kobani'nin en büyük destekçisi Türkiye'dir. Kim ki bu konuyu yakma-yıkma eylemi için kullanıyor, onun 'Kobani' diye bir derdi yoktur" ifadesini kullandı.
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, gündemdeki konulara ilişkin görüşlerini sosyal medya aracılığıyla paylaştı.
 
Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kobani'yi sahiplenme bahanesiyle çeşitli illerimizde barbarca eylemlere imza atanların derdi Kobani değil. Türkiye, Kobani'deki insani dramın olmaması ve sürmemesi için en çok gayret sarf eden ülke" ifadesini kullandı.
 
Buna rağmen Türkiye'yi suçlayanların amacının başka olduğunu belirten Çelik, şunları kaydetti:
 
"Terör örgütü IŞİD insanlık suçu işlerken, birilerinin Kobani'ye insani temelde sahip çıkmak yerine örgütsel zeminde istismar etmesi, Kobani'nin insani dramının başka sebeplerle kullanılmaya çalışıldığını gösteriyor. Meşru Suriye muhalefetine destek vermek yerine, zaman zaman Esed rejimiyle işbirliği yaparak ve diğer Kürt gruplara da baskı uygulayarak, Kobani'yi 'örgüt kantonu' haline getirmeye çalışanlar, hala bu insani dramın düzelmesi yerine, örgüt kazanımı peşinde koşuyorlar. Suriye'deki Kürt grupların bile Kobani'ye yardımını engelleyen bir örgütsel fanatizm, insani dramın giderilmesinden çok örgütsel mevzi kazanımları peşinde koşuyorlar.
 
Kobani'nin en büyük destekçisi Türkiye'dir. Bu konuya da bölgesel barış vizyonu içinde bakıyor Türkiye. Kobani ya da başka bir bölgenin ISİD terör örgütünün eline düşmesini asla istemeyecek tek güç Türkiye'dir. Şimdi ise Kobani'ye sahip çıkma adına çeşitli illerde yakma-yıkma eylemleri yapanlar, barbarlık üretip en büyük zararı veriyorlar. Kim ki bu konuyu yakma-yıkma eylemi için kullanıyor, onun Kobani diye bir derdi yoktur. Ve yine, kim ki Kobani'ye sahip çıkmayı bir şantaj meselesi yapıp, çözüm sürecine zarar veren açıklama yapıyor, onun Kobani için insani bir kaygısı yoktur ve çözüm sürecine dönük de sadece sabotaj üretmektedir."
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA