• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Klob Şehri ile Konya kardeş şehir oluyor
22 Kasım 2012 Perşembe 18:02

Klob Şehri ile Konya kardeş şehir oluyor

Tacikistanın Ankara Büyükelçisi Farruh Homiddinoviç Şaripov, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyüreki ziyaret etti.
Tacikistan’ın Ankara Büyükelçisi Farruh Homiddinoviç Şaripov, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti. Ziyarette, Kulob şehri ile Konya arasında kardeş şehir ilişkisinin ilk adımı atıldı.
Tacikistan’ın Ankara Büyükelçisi Farruh Homiddinoviç Şaripov, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti. Büyükelçi Şaripov, Hazreti Mevlana’nın Tacikistan ile Konya arasında önemli bir bağ olduğunu vurgulayarak, Tacikistan’da her yıl 30 Eylül’de Hazreti Mevlana’nın doğum gününü kutladıklarını ifade etti.
Tacikistan ile Konya arasında ekonomik ve kültürel işbirliğinin artırılmasını amaçladıklarını kaydeden Şaripov, Kulob şehri ile Konya arasında kardeş şehir ilişkisi kurmak istediklerini vurguladı. Büyükelçi, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman’ın Şeb-i Arus törenleri için Konya’ya gelmek istediğini de sözlerine ekledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, Hazreti Mevlana’nın iki ülkenin müşterek değeri olduğunu, Hazreti Mevlana’nın mesajını dünyaya ulaştırmak için özel bir çaba gösterdiklerini dile getirdi. Şeb-i Arus törenlerini bir dünya sevgi kongresi haline getirmeye gayret gösterdiklerini belirten Başkan Akyürek, bu manada Sayın Cumhurbaşkanı’nın Konya’yı ziyaretlerinin ülkeler arasındaki ilişkiyi daha da kuvvetlendireceğini kaydetti.
Başkan Akyürek, ziyaretin sonunda misafirine Tacik dilinde basılmış Mesnevi ile çiniden yapılmış sikke hediye ederken, Büyükelçi Şaripov da Başkan Akyürek’e tablo hediye etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA