• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Klavye hasta etmesin
23 Mayıs 2010 Pazar 09:50

Klavye hasta etmesin

Sabahları ellerde görülen şiddetli ağrılar, sinir uyuşması hastalığının başlangıcı olabilir.
Sabahları ellerde görülen şiddetli ağrılar, sinir uyuşması hastalığının başlangıcı olabilir. Hastalık hızla ilerlediği için zamanla kişi gündelik işlerini yapamayacak duruma gelebiliyor. Özellikle bilgisayar kullananlar dikkat!
 
Doç. Dr. Fatih Parmaksızoğlu, “Özellikle bilgisayar kullananlar bu ağrıları dikkate almalı" dedi.

Ev kadınlarının sık karşılaştığı, sinir uyuşması hastalığı ve ‘Karpal Tünel Sendromu' hastalığı şimdi de bilgisayarı yoğun şekilde kullanan kişileri tehdit ediyor. Eldeki sinirlerin sıkışmasıyla ortaya çıkan rahatsızlık özellikle bayanları vuruyor.

Hastalığın sabahları bir veya iki elde görülen uyuşmalarla ortaya çıktığını söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih Parmaksızoğlu, "Sabah uyuşmasına koldan omuza yayılan ağrı eşlik eder. Hastalık ilerledikçe bu uyuşmalar gündüz de devam edecek şekilde yerleşik bir hal alır" diye konuştu.

EŞYALARI DÜŞÜRÜR

Hastalığın etkisiyle kişinin parmak hareketi gerektiren işleri yapmakta güçlük çekmeye başlayacağını aktaran Doç. Parmaksızoğlu, "Bilek çevresi kırıklarında bu hastalık yine sık olarak karşımıza çıkabilir. Bu sıkışma sonucu sinirde ileti yavaşlar. Karpal Tünel Sendromu'nda sıkışan sinir tarafından kontrol edilen avuç içi kasları tam çalışamadığı için hasta elinden eşyaları düşürür veya ince beceri gerektiren işleri yapmakta zorlanır" şeklinde konuştu.

HASTALIK ÖNLENEBiLiR

Hastalığın önlenmesinin mümkün olduğunu belirten Dr. Parmaksızoğlu, eldeki ağrı ve uyuşmaların dikkate alınarak zaman kaybetmeden doktora gidilmesini tavsiye etti. Dr. Parmaksızoğlu tedavi sürecini şöyle anlattı: "Hastalığın ilk safhasında gece uyurken bileğin bükülmesini önleyici aletler kullanılabilir. Kanal içi ödemi azaltmak için tedaviye ilaç ilave edilebilir. Bu tedavilerden sonuç alınmazsa ya da hastalık tekrarlarsa cerrahi girişim gündeme gelir. Cerrahi girişim lokal anestezi ile yapılır ve hasta aynı gün evine döner."

Kasları eritiyor

Hastalığın ileri aşamalarında başparmak kökü civarındaki kaslarda erime ve fonksiyon kusuru oluşabileceğini dile getiren Dr. Parmaksızoğlu, bunun sonuncunda da hastanın elini kullanırken, el için çok önemli bir fonksiyon olan başparmağını diğer parmakların karşısına getirme becerisini kaybedebileceğini söyledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA