• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KKTC’de e-Kimlik dönemi başladı
29 Mayıs 2015 Cuma 06:59

KKTC’de e-Kimlik dönemi başladı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti e-Devlet Programı kapsamında e-kimlik kartlarının dağıtımına başlandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı adına Türksat AŞ tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) e-Devlet Programı kapsamında, e-kimlik kartlarının dağıtımına başlandı.
Türksat AŞ'den yapılan açıklamaya göre, KKTC İçişleri Bakanlığında düzenlenen "e-Kimlik Kartı Dağıtım Töreni"ne, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber, KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, KKTC İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, KKTC Eski Cumhurbaşkanları Derviş Eroğlu ve Mehmet Ali Talat, Türksat Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül, Türksat Genel Müdür yardımcıları Cemal Tunalı ve Dr. Halil Yeşilçimen, Haberleşme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ensar Kılıç, Türksat Bilişim İş Geliştirme ve Proje Yönetim Direktörü Ömer Faruk Çöllüoğlu ve Bilişim Sözleşme Yönetimi ve Mali Takip Direktörü Ahmet Aslanpınar katıldı.
Törende ilk olarak, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı başta olmak üzere devlet protokolünün e-kimlik başvuruları alındı.
Daha sonra KKTC İçişleri Bakanı Uluçay, e-Kimlik Sistemi hakkında bilgi vererek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.
KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Taçoy da Türksat'ın elinde bulunan bilgi birikimini KKTC'de kullanmak istediklerini belirterek, Türkiye'nin sağladığı olanaklarla KKTC'de esas tabanı oluşturacak olan e-Kimlik'in kullanımı için ilk fazı tamamladıklarını, bundan sonrası için de diğer fazlara başlayacaklarını kaydetti.
Türksat AŞ Genel Müdürü Ensar Gül ise elektronik kimlik kartının tüm KKTC halkına hayırlı olmasını dileyerek, "İkinci faza da en kısa sürede başlayacağız. Amacımız, adada bütün işlemlerin elektronik sistem üzerinden yapılmasıdır" ifadesini kullandı.
Türksat'ın sistem entegratörlüğünde alt yükleniciliğini TÜBİTAK ve Netaş'ın üstlendiği e-Kimlik Sistemi, uluslararası standartlara uygun, çağdaş ve kaliteli bir hizmetle e-Devlet'in çekirdeğini oluşturuyor.
e-Kimlik kartı dağıtım töreni, konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA