• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KKTC Din İşleri Başkanı’ndan Başkan Altay’a ziyaret
04 Şubat 2016 Perşembe 16:09

KKTC Din İşleri Başkanı’ndan Başkan Altay’a ziyaret

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı makamında ziyaret etti.

Çeşitli ziyaret ve konferanslara katılmak amacıyla Konya’da bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer ve Selçuklu Gençlik Platformu (SEGEP) üyeleri de yer aldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay’ı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,“ Türk ve Kıbrıs halkları arasında güçlü tarihi ve kültürel bağlar var. Bu bağların güçlenmesinde hiç şüphesiz sizlerin yürüttüğü çalışmalar da büyük değer taşıyor. Bu çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Konya’yı yakından tanıdığını ve sevdiğini ifade eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay,“ Fırsat buldukça kardeşlerimizle fikir alışverişinde bulunmak için Konya’yı ziyaret ediyorum. Kıbrıs'ta da yaşayan çok sayıda Konyalı ailelerimiz var. Konya’nın kültürü, gelenekleri, yemek kültürü Kıbrıs'ta da yaşatılıyor. Konya ile olan gönül bağlılığımız bizim için çok önemli” dedi  

Ziyaretin sonunda Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Atalay’a Selçuklular kitabı ve Anadolu Selçuklu Dönemi Ahşap Minberleri kitabını hediye etti.

 

kktc_din_isleri_baskani_ziyaret--(2).jpg

kktc_din_isleri_baskani_ziyaret--(1).jpg

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA