• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kızının acısına dayanamadı, böbreğini verdi
24 Kasım 2010 Çarşamba 13:14

Kızının acısına dayanamadı, böbreğini verdi

Konya'da 1 yıldır diyalize giren kızının acısına dayanamayan annesi, böbreğini kızına verdi.
Konya'da 47 yaşındaki bir kadın, diyalize giren 29 yaşındaki kızınınacılarına dayanamayarak böbreğini verdi. Başkent Üniversitesi KonyaUygulama ve Araştırma Merkezi Transplantasyon Merkezi'nde ilk defagerçekleştirilen böbrek nakli operasyonu başarıyla tamamlandı.

Konya'da 29 yaşındaki 1 çocuk annesi Sıddıka Meral, böbrek yetmezliğinedeniyle 1 yıl önce haftada 3 gün diyalize girmeye başladı. Diyalizegirmesinden sonra eve her gün yorgun ve bitkin dönen Sıddıka Meral'aüzülen 47 yaşındaki annesi Firdevs Köse, kızına böbreğini vermek istedi. Bunun üzerine Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve AraştırmaMerkezi'nde yaptırdığı tahliller sonucu böbreğin uyumlu olduğunu öğrenen anne, bir an bile düşünmeden ameliyat masasına yattı. Prof. Dr. GökhanMoray ve ekibi tarafından aynı odada 3 saat süren operasyonla anneden alınan böbrek kızına nakledildi.

"İLK BEN BÖBREĞİMİ VERMEK İSTEDİM"

Kızının tedavi gördüğünü belirten Firdevs Köse, "Baktım acılarınadayanamadım, anne olarak böbreğimi vermeyi düşündüm. Kızıma ikinci biryaşam sunmak anlatılamayacak bir duygu. Anne olarak ilk önce benböbreğimi vermeyi düşündüm. Benimki olmasaydı babasının böbreğinidüşünecektik, çünkü diyalizden yorgun geliyordu, daha çok üzülüyorduk"dedi.

Annesinin kendisine böbreğini verdiği için mutlu olduğunudile getiren Sıddıka Meral ise, "Bu anlatılmaz bir duygu. Çok sıkıntılar çektim, diyaliz beni hırpalıyordu. Annem gönüllü olarak böbreğiniverince ben çok sevindim. Gönüllü olduğu için aldım. Bir küçük kızımvar, onunla ve eşimle ilgilenemiyordum. İnşallah tamamen iyileşinceilgileneceğim. Çocuğum da benim rahatsızlığımdan dolayı çok üzülüyordu,bana yardım etmek istiyordu. Bazen yemeğimi getirmeye çalışıyordu"şeklinde konuştu.

Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. GökhanMoray ise, "Ankara, Adana ve İstanbul'dan sonra şimdi de Konya'da böbrek nakli gerçekleştirdik. Ekibimizle birlikte bir anneden kızına böbreknakli yaptık, başarılı oldu. Konya Hastanesi bizim için önemli birmerkez. Her türlü imkanların ve ameliyatların yapıldığı bir yerdi. Organ naklinin yapılmasını Konya ve bizim adımıza artı değer olarakdüşünüyorum. 1985'te başlayan süreçte bin 600 böbrek, 400 karaciğer veAnkara Hastanemizde de 40 kalp nakli gerçekleşti.

Zaman zaman kornea nakli de yapılıyor" şeklinde konuştu. 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA