• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kızılören de belde belediyler birliği kurulmasına karar
21 Aralık 2009 Pazartesi 14:00

Kızılören' de belde belediyler birliği kurulmasına karar

Konya'nın merkez Meram ilçesine bağlı Kızılören beldesinde düzenlenen toplantıda belde belediye başkanları Türkiye Belde Belediyeler Birliği'nin
Konya'nın merkez Meram ilçesine bağlı Kızılören beldesinde düzenlenen toplantıda belde belediye başkanları Türkiye Belde Belediyeler Birliği'nin kurulmasına karar verirken başkanlığa oybirliği ile Çavuş Belde Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem'i seçti.
Konya'nın merkez ve taşra ilçelerine bağlı belde belediye başkanları 3'ncü kez düzenlenen toplantıda Kızılören beldesinde bir araya geldi. Kızılören Belediyesi'nin ev sahipliğinde organize edilen ve yaklaşık üç saat süren toplantıda Türkiye Belde Belediyeler Birliği'nin kuruluşuna karar veren kurucu belde belediye başkanları, birlik başkanlığına ise Sadıkhacı, Yeşildağ ve Huğlu Belediye Başkanlarının yaptığı teklifin ardından oybirliği ile Çavuş Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem'i seçti. Çiğdem'e kendi yönetimini oluşturma yetkisi de verildi.
Mehmet Çiğdem, yeni oluşumun Türkiye'de çok farklı ve aktif çalışan bir birlik profili çizeceğini belirtirken, yaklaşık üç aydır devam eden toplantıların sonuncusunda neticenin çıktığını ve Türkiye Belde Belediyeler Birliği adında bir birliğin oluşumuna karar verildiğini söyledi. Bu oluşumun resmiyet kazanması için bundan sonraki süreçte yasal prosedürleri yerine getireceklerini anlatan Çiğdem, Türkiye'de ilk olan bu birliğin ülke genelindeki tüm belde belediyelerinin sıkıntılarına çözüm arama mercii olacağına vurgu yaptı.
Toplantıda, gündeme gelen sorunlara çözüm arayışı içerisine gireceklerini kaydeden Çiğdem, Ocak ayında randevu aldıkları Cumhurbaşkanı, İçişleri ve Maliye Bakanları ile görüşmek üzere ikinci kez Ankara ziyareti gerçekleştireceklerini bildirdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA