• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kızı kalorifer kazanında yaktı!
06 Eylül 2012 Perşembe 16:10

Kızı kalorifer kazanında yaktı!

Konya'da 8 yıldır kendisinden haber alınamayan genç kızın, ailece tanıdıkları apartman görevlisince öldürüldükten sonra kazan dairesinde yakıldığı belirlendi.
Konya'da 8 yıldır kendisinden haber alınamayan genç kızın, ailece tanıdıkları apartman görevlisince öldürüldükten sonra kazan dairesinde yakıldığı belirlendi.
     Konya'da yaşayan Süleyman ve Emine Karataş çifti, 22 Ocak 2004'te kızları Türkan Karataş'ın eve dönmemesi üzerine polise ''kayıp'' başvurusunda bulundu.
     Aradan geçen 8 yıla rağmen kızlarından haber alamayan acılı aile, kızlarının bulunabileceği umuduyla zaman zaman televizyon programlarına çıktı. Karataş çifti, 2009 yılında Konya'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da durumu anlattı.
     Olayla ilgili çalışma yürüten Konya Emniyet Müdürlüğü, ortadan kaybolduğunda 19 yaşında olan genç kızın bulunması için özel ekip kurdu.
     Çok sayıda kişinin ifadesine başvuran polisler, havanın çok soğuk olmasına rağmen üzerine kalın kıyafet giymeyen, cep telefonunu ve parasını evde bırakan genç kızın, tanıdık biriyle evden ayrılmış olabileceği ihtimali üzerinde durdu.
     Çalışmalarını bu yönde yoğunlaştıran polis ekipleri, apartmanda görevlisi olarak çalışan ve Karataş ailesiyle sürekli görüşen Abdurrahman B'nin (43) şüpheli hareketlerde bulunduğunu fark etti.
     Çalışmalarını söz konusu kişi üzerinde yoğunlaştıran ekipler, sürekli kendilerine ''cesedi mi buldunuz-'' diye soran Abdurrahman B'yi, toplanan delillerin ardından gözaltına aldı.
     Emniyette suçunu itiraf eden Abdurrahman B'nin, ''Olay günü Türkan ile birlikte Malazgirt Mahallesi'ndeki apartmana geldik. Burada tartıştığım Türkan, bağırmaya başladı. Kimse duymasın diye ağzını kapattım. Bu sırada yaşanan arbedede düştü ve kulağından kan geldi. Yarım saat bekledim. Daha sonra kalorifer kazanında yaktım'' dediği öğrenildi.
     Suçunu itiraf ettikten sonra rahatladığını ve üzerinden büyük bir yük eksildiğini belirten Abdurrahman B'nin, olaydan sonra Karataş ailesiyle kaybolan Türkan'ı arama çalışmalarına da katıldığı bildirildi.
     Polisteki işlemlerinin ardından zanlı, adliyeye sevk edildi.
     Abdurrahman B'nin babası Orhan B'nin (77) de 19 Mayıs 2011'de Konya'nın Doğanhisar ilçesinde 57 yıldır evli olduğu karısı Ayşe B'yi (73) başına demirle vurarak öldürdükten sonra intihar ettiği öne sürüldü.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA