• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kız öğrenciler mektupla yardım istedi
12 Mayıs 2010 Çarşamba 12:24

Kız öğrenciler mektupla yardım istedi

Konya'nın Kulu ilçesi Karacadere Köyü ilköğretim okulunda okuyan öğrenciler, eğitimlerine devam edebilmeleri için Kaymakam Erkaya Yırık'a mektup yazarak yardım istedi.

Konya'nın Kulu ilçesi Karacadere Köyü ilköğretim okulunda okuyan öğrenciler, eğitimlerine devam edebilmeleri için Kaymakam Erkaya Yırık'a mektup yazarak yardım istedi.

8/A sınıfında okuyan kız öğrenciler Kaymakam Erkaya Yırık'a gönderdikleri mektupta, köyde ilköğretim okulunu bitiren kızların erken yaşta evlendirildiği, maddi imkansızlıklar nedeniyle aileleri tarafından okutulmadıklarını yazdılar. İlçe merkezinde eğitimlerine devam etmeleri için servise ihtiyaçları olduğunu ifade eden öğrenciler mektupta, "Sayın Kaymakamım biz Karacadere 8/A sınıfında okuyan kız öğrencileriz. Bizler annemiz gibi, ablalarımızı gibi olmak istemiyoruz. Neden mi? Bizim köyde ilköğretimi zor bitirirler, mezun olmadan nişanlanır, mezun olunca evlendirirler. Evlendikten bir sene sonra bir çocuk, ikinci yıl ikinci çocuk. Öğrendiğimiz okumayı, yazmayı unuttururlar. Okumak istiyoruz ama benim babam ve arkadaşlarımın babası yaz gelince inşaatlar işçi olarak çalışıyor. Çoğumuzun ailesi kışın sosyal yardımlaşmadan aldığı para ile idare eder. Hazır beton çıkalı inşaatlarda işçilik işinde pek gerek kalmadı. Bazı arkadaşlarımın babası hasta çalışamaz. Bizlerin sizden ricamız bize bir servis ayarlarsanız bizler liseye gitmek istiyoruz. Servis parası olmadığı için bizi Kulu'ya okumak için göndermiyorlar. Ne olursunuz bize yardım edin" ifadelerine yer verdi.
Kulu Kaymakamı Erkaya Yırık ise okuma azminde olan kız öğrencilere yardımcı olacağını ve eğitimlerine devam etmelerini sağlayacağını söyledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA