• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kıyafet,saç ve bıyıkda daha özgürler..
14 Ocak 2013 Pazartesi 09:43

Kıyafet,saç ve bıyıkda daha özgürler..

1980 askeri darbesi sonrası çıkan kılık kıyafet yönetmeliği tarih olacak. Yeni çalışmaya göre memur; kıyafet, saç, bıyık gibi konularda daha özgür olacak!
Kamu çalışanlarının tüm hayatını etkileyecek, 657 sayılı yasadaki değişiklikler ile memurlara gelecek disiplin affı gibi önemli düzenlemelerin ardından, Ankara'daki çok önemli bir çalışmanın daha detaylarına ulaştı.
1980 askeri darbesinden sonra hazırlanan ve 1982 yılında yürürlüğe giren Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik tarih olacak. Bunun için çalışma başlatıldı. Yönetmelikte yer alan kıyafet, saç, bıyık gibi tarifler güncelleştirilecek.
SAÇ NASIL TARANIR!
Hala yürülükte olan yönetmelik memurların, ayakkabı modelinden bıyığının ve favorisinin şekline, gömleğinin yakasından, kısa kollu kıyafetine kadar her şeyin tarifini yapıyor. Örneğin, bir erkek memurun saçı arkadan gömleğinin yakasına değerse bu cezayı gerektiriyor. Yine erkek memurlar kısa kollu gömlekle çalışamıyor. Bayan memurların da özellikle törenlerde koyu renk giymesi gerekiyor.
Yönetmelik memurların saç tarama şekillerini bile ayrıca belirtiyor.
ÇALIŞMA SÜRÜYOR
Ankara'da henüz taslak halinde olan çalışmaya göre bu maddelerin çoğu değişecek, memurların daha özgür hareket edecekleri çağa uygun kıyafetler giymeleri sağlanacak. Ulaşılan kaynaklar çalışmanın sürdüğünü ilgili tarafların da görüşlerinin alındıktan sonra son şeklinin verileceğini belirtiyor.
MEMUR-SEN'DEN İMZA KAMPANYASI
Söz konusu kılık kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesi için Memur-Sen çeşitli illerde imza kampanyası başlatmıştı. 10 milyon imza hedefiyle yola çıkan sendika bu yönetmeliğin tamamen kaldırılmasını istiyor. Memur- Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Çalışanların saç tarama şekline, ayakkabı modeline, etek boyuna, gömleğinin yakasına karışan yönetmelik bir an önce kaldırılmalıdır" demişti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA