• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kıvırcık Ali son yolculuğuna uğurlandı
12 Ocak 2011 Çarşamba 14:18

Kıvırcık Ali son yolculuğuna uğurlandı

Geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Kıvırcık Ali lakaplı Türk halk müziği sanatçısı Ali Özütemiz'i (42) son yolculuğuna binlerce kişi uğurladı.
Cemevindeki törende sanatçının oğlu ve kızı sinir krizi geçirirken, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen de gözyaşlarını tutamadı. Tepecik'te dün sabah meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Ali Özütemiz için Avcılar'daki Er Mahmut Dede Cemevi'nde tören düzenlendi.
 
Törene Özütemiz'in askerden izine gelen oğlu Eren, kızı Ecemsu ve annesi Güllü Özütemiz'in yanı sıra CHP İl Başkanlığı görevinden geçen günlerde istifa eden Berhan Şimşek, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ile Arif Sağ ve Davut Güloğlu'nun da aralarında bulunduğu sanatçı dostları ve binlerce kişi katıldı.
 
Yoğun kalabalık nedeniyle törende zaman zaman izdiham yaşandı. Özellikle cenazenin cemevinin bulunduğu sokağa getirilmesi sırasında yaşanan izdiham nedeniyle görevliler zor anlar yaşadı. Yoğunluktan bunalan Eren Özütemiz sinir krizi geçirdi. Elinde bulunan babasının sazını savuran Eren'i yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Elindeki sazı almaya çalışan bir yakınına da tepki gösteren Eren Özütemiz, "Bırakın o babamın emaneti" diye bağırdı. Kıvırcık Ali'nin kızı Ecemsu da yoğunluktan dolayı bayıldı.,
 
 Ambulansa taşınan genç kız sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından tekrar cemevine döndü. Sanatçının annesi Güllü Özütemiz de tabutun başında uzun süre gözyaşı döktü. Törende konuşan Milletvekili Mehmet Sevigen, "Ali bizi bırakıp niye gittin? Ali sana son bir şey söyleyeceğim; bu ülkeye daha demokrasiyi getiremedik. Özgürlüğü getiremedik. Ali, Alevilere özgürlüğü getiremedik. Çok zamansız gittin" diyerek ağladı. Sanatçı Arif Sağ da, "Ali bizim çok sevdiğimiz bir kardeşimizdi. Çok üzgünüz. Canımız, arkadaşımızdı. Genç yaşta bir insan için bunları söylemek çok acı" diye konuştu.
 
Helallik alınmasının ardından Ali Özütemiz'in cenazesi toprağa verilmek üzere Hadımköy Gülbahçe Mezarlığı'na götürüldü.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA