• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kitap okuyanlar hediyelerine kavuştu
16 Nisan 2011 Cumartesi 14:06

Kitap okuyanlar hediyelerine kavuştu

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir ilköğretim okulunda öğrencilerin kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmaya yönelik gerçekleştirilen ..
Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir ilköğretim okulunda öğrencilerin kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmaya yönelik gerçekleştirilen “100 Temel Eser Okuma Yarışması" sonunda düzenlenen sınavda dereceye giren öğrenciler, aralarında bisikletin de yeraldığı çeşitli ödülleri kazandı.

Avşar Mahallesi'nde yer alan TOKİ İlköğretim Okulu'nda 5 ay önce birinci ve ikinci kademede öğrenim gören öğrencilere yönelik “100 Temel Eser Okuma Yarışması” düzenlendi. Birinci kademede öğrenim gören öğrenciler yarışma kapsamında öğretmenleri tarafından belirlenen kendi seviyelerine uygun 7, ikinci kademedeki öğrenciler ise 9 ayrı eseri okudu. Kitapların okunmasının ardından, öğrenciler eserlerden test usulü sınava tabi tutuldu. Öğrencilere okudukları kitaplardan 50 soru yöneltilirken, cevaplandırması için 4 seçenek sunuldu. Sınav sonunda ilk 10 içerisine giren öğrenciler çeşitli ödüller kazandı. Ayrıca, kitap okuyarak yarışmaya iştirak eden tüm öğrencilere sınav kalemi hediye edildi. Sınavda derece elde eden öğrencilerin ödüllerini ise sponsor olan Beyşehir esnafı karşıladı. Okulda düzenlenen törenle öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilerinden sınavda birinci gelenlere bisiklet, ikincilere dijital fotoğraf makinesi, üçüncülere dokunmatik MP4, dördüncülere MP3, beşincilere flaş bellek hediye edildi. İlk 5 ile 10 arasında yer alan öğrencilere de mansiyon ödülü olarak voleybol topu hediye edildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA