• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kıskançlık cinayetine müebbet hapis
24 Mart 2014 Pazartesi 12:36

Kıskançlık cinayetine müebbet hapis

Konya'da kıskançlık nedeniyle kendisinden ayrılmak isteyen sevgilisini bıçaklayarak öldüren, arkadaşını da yaralayan şahıs, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, 17 Ekim 2013 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Ankara Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Ahmet Dursun K. (26), üniversite öğrencisi sevgilisi Ayşe A. (23), arkadaşları E.B. ve E.Y. ile birlikte kiraladıkları otomobilde bir süre gezdikten sonra, 2 sevgili tartışmaya başlamış, Ayşe A.'nın, Ahmet Dursun K.'dan kıskançlıkları yüzünden ayrılmak istemesi üzerine, Ahmet Dursun K. buna karşı çıkmış. Araç içerisinde yaşanan tartışmada Ahmet Dursun K. üzerinde bulunan bıçakla sevgilisini boğazından ve karnından bıçaklayarak öldürmüş, yanlarında bulunan E.B.'yi de yaralamış.
 
Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, kıskançlık yüzünden işlenen cinayet davasının karar duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Ahmet Dursun K., maktul ve sanık ailesi ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti cinayet davasında karar vereceğini belirterek, sanığa son sözlerini sordu. Sanık Ahmet Dursun K., 'Biz Ayşe'yle ruhen ve fiziken evli gibiydik. Ailesini, ailem gibi görüyorum. Ama maddi ve manevi anlamda beni kullandılar. Adaletinize sığınıyorum' diyerek pişmanlığını dile getirdi. Mahkeme Başkanı, maktul Ayşe A.'nın annesi İ.A.'ya söylemek istediği son sözleri sordu. Gözyaşları içinde konuşan acılı anne, 'Ayşe'm 23 yaşında tomurcuk bir güldü. Hayat doluydu. Evimizin ışığıydı. Adaletinize güveniyorum. Öbür dünyada da Allah'ın adaletine güveniyorum' derken, hıçkırıklara boğuldu. Mahkeme heyeti, Ahmet Dursun K.'ya kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası verirken, olay anında yanlarında bulunan E.B.'yi de bıçaklayarak yaraladığı için 3 ay hapis cezasıyla cezalandırdı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA