• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kışın hantallığını sporla atın
19 Şubat 2010 Cuma 10:42

Kışın hantallığını sporla atın

Soğuklar nedeniyle kısıtlanan bireysel sportif aktivitelere yeniden dönme zamanının geldiği bildirildi.
Soğuklar nedeniyle kısıtlanan bireysel sportif aktivitelere yeniden dönme zamanının geldiği bildirildi.
 
Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Sporda Psikososyal Alanlar Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yalçın Kaya, sağlıklı yaşam için sporun büyük önem taşıdığını belirtti.
 
Ancak kış aylarında insanların evlerinde kapalı kaldığını, fazla spor yapma imkânı bulamadığını ifade eden Kaya, ''Soğuk kış günlerinde vücutlarımız uzun süre atıl kalmıştı. Yağan kar ve yağmurla birlikte havalar temizlendi. Artık oksijeni bol havalarda spor yapılarak kışın hantallığını atmanın tam zamanı'' dedi.
    
     -OKSİJENİ BOL HAVADA SPOR YAPIN-
 
Kaya, sporun kirli olmayan oksijeni bol olan ortamlarda yapılması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: ''Spor yaptığımız sırada normalden 4-5 kat daha fazla hava soluyoruz. Bu nedenle spor salonu da olsa içerideki havanın temiz olmasına dikkat edilmeli. İnsan dokusu temiz havayla yenilenen, betonarme bir yapı gibidir. Bu yapı ne kadar sağlam malzemelerle beslenirse o kadar sağlam olur. Aynı şekilde kirli hava solumakla da aynı şekilde vücutta hastalıklar için bir alt yapı oluşturulmuş olur. Bu nedenle, sağlıklı gıdalarla birlikte oksijeni bol hava almaya özen göstermeliyiz. Kirli hava bulunan ortamlardan kaçınmalıyız.''
 
Spor yapmak için belirli bir saat ve süre önermediklerini dile getiren Kaya, 50 kiloluk bayanla 100 kiloluk bir erkeğin bir olamayacağını, bu nedenle herkesin kendi bünyesine göre egzersiz ve spor yapması gerektiğini bildirdi.
 
Konya'nın merkez Selçuklu ilçe Belediyesi Uluslararası Spor Salonu ve Kongre Merkezi sorumlusu Mehmet Özkan da, merkeze gelen çok sayıda vatandaşın buralardaki spor aletlerinden ücretsiz olarak faydalandığını belirtti.
 
Kongre merkezinde resmi kurum ve kuruluşların düzenlediği spor müsabakalarının da yapıldığını dile getiren Özkan, sabah 07.00'den akşam 18.30'a kadar açık olan merkeze günün her saatinde, her yaş ve meslekten insanın gelerek spor yaptığı bildirdi.
    
     -HER YAŞ VE MESLEKTEN İNSANLAR SPOR YAPIYOR-
 
Özkan, 2009 yılı kasım aylarında başlayan soğuk hava, ardından gelen kar ve yağmur nedeniyle tatil günlerinde çok dışarı çıkma imkanı bulamayan vatandaşların, havaların ısınmasıyla birlikte spor salonlarına akın ettiğini dile getirerek, ''Kongre Merkezi'nin dışında Selçuklu Belediyesi Stadyumu da halka açık. Kışın hantallığını üzerinden atmak isteyen birçok vatandaş, bu stadyumda koşu yapıp kondisyon ve fitness aletleriyle ter atıyor'' dedi.
 
Özkan, Merkez'de hentboldan, basketbol ve Uzakdoğu sporlarına kadar her türlü aktivitenin yapılabildiğini, özellikle küçük yaştaki çocukların buraya büyük ilgi gösterdiğini bildirdi.
 
Konya Dedeman Oteli yetkilileri ise otel bünyesinde hizmet veren spor salonunda havuz, sauna, buhar odası fitness gibi her türlü imkanın bulunduğunu bildirdi.
 
Tesislerinin sabah saat 06.00 ile 23.00 arası açık olduğunu dile getiren yetkililer, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte salonlara olan ilginin de arttığını kaydetti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA