• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kişiler geçici teşkilatlar kalıcıdır
13 Şubat 2013 Çarşamba 09:27

'Kişiler geçici teşkilatlar kalıcıdır'

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, ''MHP'yi yerel seçimlerde başarısız kılmak ve ardından bu başarısızlığın üzerinden MHP içerisinde huzursuzluk çıkararak siyasi ikbal planlarını açık etmekten...
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, ''MHP'yi yerel seçimlerde başarısız kılmak ve ardından bu başarısızlığın üzerinden MHP içerisinde huzursuzluk çıkararak siyasi ikbal planlarını açık etmekten çekinmeyen kişilerle bir yerel seçim çalışması yürütülmesinin mümkün olmadığını'' ifade ederek, bu nedenle Genel Merkezin tasarrufuyla bazı il teşkilatlarının yeni heyetler atanana kadar kapatıldığını bildirdi.
Büyükataman, partisinin Genel Merkezi'nce kapatılan bazı il teşkilatlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, kongre sürecinde parti teşkilatlarının Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin etrafında tek yumruk olmasının bazı çevreleri rahatsız ettiğini ileri sürdü.
Bu süreçte Bahçeli'ye yönelik mesnetsiz, akıl, izan ve sağduyudan uzak eleştiriler yönelten muhalefet temsilcilerinin partilerinin üzerinde oynanmak istenen oyunlara bilerek veya bilmeyerek payanda olduğunu iddia eden Büyükataman, ''Tüm bunlara rağmen, milliyetçi hareketin her biri birbirinden kıymetli değerli delegasyonu, bu oyuna gelmemiş, safını milletin yanında yer alan liderinin yanında tutmuştur'' ifadelerini kullandı.
Kongre sürecinde Genel Başkan Bahçeli'nin, MHP Genel Başkanlığına aday olan diğer iki isim hakkında en ufak bir eleştiride bulunmadığını, salon düzeninde ve süslemesinde kendi resimlerinin asılmasını dahi yasakladığını belirten Büyükataman, ilçelerde ve illerdeki kongrelerde tüm adaylara eşit mesafede yer aldığını ve hiçbir adayı ötekileştirmediğini savundu.
Söz konusu çevrelerin 10.Olağan Kurultay'dan çıkan neticeye rağmen faaliyetlerini sonlandırmadığını, aksine yaklaşan yerel seçimlerde MHP'yi güçsüz düşürmek için ''MHP'ye oy vermeyin'' kampanyasının içerisinde yer aldıklarını önesüren Büyükataman, şöyle devam etti:
''Kamuoyunda yer alan görevden alma haberlerinin bu anlamda milletimiz tarafından yeniden değerlendirilmesinde fayda vardır. MHP'nin o ilde başarılı olmaması için uğraş veren bir il yönetimi ile nasıl bir seçim hazırlığı yapılacaktır?
Bu cihetten hareketle kongre sürecinin sona ermesini takiben bu tarzda MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'ye yönelik her türlü tahkir ve tezyif kampanyasının baş rolünü oynayan bazı teşkilatların kapatılması kimse tarafından bir sürpriz olarak algılanmamalıdır. Kafalarının arkasındaki, MHP'yi yerel seçimlerde başarısız kılmak ve ardından bu başarısızlığın üzerinden MHP içerisinde huzursuzluk çıkararak siyasi ikbal planlarını açık etmekten çekinmeyen kişilerle bir yerel seçim çalışması yürütülmesinin mümkün olmadığı ortadadır. Bu sebeple çeşitli illerde Genel Merkezimizin tasarrufuyla bazı il teşkilatları yeni heyetler atanana kadar kapatılmıştır.''
-''Kişiler geçici teşkilatlar kalıcıdır''-
''Milliyetçi Hareketi demokrasi ile imtihan etmek, zaafa uğratmaya çalışmak kimsenin hakkı ve haddi değildir'' ifadesini kullanan Büyükataman, şunları kaydetti:
''Hem o makamlarda oturacaksınız hem de ağzınıza geleni söyleyecek, ilk seçimlerde MHP'yi hüsrana uğratmanın hesapları içerisinde olacaksınız. Bunun örneğine Türk siyasi tarihinde rastlanıldığı görülmemiştir. Bizler; 'Sizlere kolay bir başarı vaat etmiyorum. Yolumuz uzun ve çetindir. Bu yolda karşınıza menfaat teklifleri, tehditler ve daha bir yığın engel çıkacaktır. Bu çetin yola dayanabilecekler, bizimle gelsinler, cesur olanlar, kuvvetli olanlar, gerçekten inananlar kafilemize katılsınlar' diyen bir Başbuğ'un izinden giden gönül erleriyiz.
Son olarak ifade etmek isterim ki, kişiler gelip geçici teşkilatlar kalıcıdır. Bu teşkilatlarda görev alan arkadaşlarımızın layıkıyla görevlerini yerine getireceklerinden kimsenin şüphesi olmasın, ülküdaşlarımız müsterih olsun.''
AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA