• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kısa zamanda büyük başarı
31 Mart 2012 Cumartesi 11:52

Kısa zamanda büyük başarı

Konya'da, yaklaşık 10 ay önce tenis oynamaya başlayan 7 yaşındaki Ozan Demir, 8-9-10 yaş grubundaki sporcuları geride bırakarak Türkiye Şampiyonası'nda birinci olmanın mutluluğunu yaşıyor.
Konya'da, yaklaşık 10 ay önce tenis oynamaya başlayan 7 yaşındaki Ozan Demir, 8-9-10 yaş grubundaki sporcuları geride bırakarak Türkiye Şampiyonası'nda birinci olmanın mutluluğunu yaşıyor.
    
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenörü aynı zamanda Demir'in antrenörü Halef Erbek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Demir'in yaklaşık 10 aydır tenis oynadığını belirtti.  Demir'in teniste 10 ay gibi kısa bir sürede büyük başarı yakaladığını ifade eden Erbek, başarıda en önemli etkenin tenisi sevmesi olduğunu ifade etti. Türkiye'de küçükler tenis turnuvalarının genelde 8-9-10 yaş kategorisinde yapıldığı vurgulayan Erbek, şunları kaydetti:
    
 ''Ozan 7 yaşında ancak kendi yaşının bir üst grubunda yarışıyor. Bu çok önemli. Tenis sporunda fiziki gücün yanında beyin de çok önemli. 8-9 yaşındaki bir rakip hem bedenen hem de beyin bakımından Ozan'dan daha üstün. Ozan yetenekli ve kendine güvenen bir çocuk. Tenis ile karakterleri çok bağdaşıyor. 2011 yılında Sakarya'da düzenlenen 8-9-10 Yaş Tenis Türkiye Şampiyonası'nda birinci oldu. Bu turnuvada kendi yaşıtları ile değil, bir iki yaş büyükleriyle yarıştı ve çok da başarılı oldu. En son 22-25 Mart tarihlerinde 286 oyuncunun katılımıyla İstanbul Taç Spor Kulübü'nün düzenlediği İstanbul'da gerçekleşen 8-9-10 Yaş Turnuvası'nda birinci oldu. 10 ayda böyle bir başarı ancak tenisi sevmekle olabilecek bir şey. Ama sevmenin yanında yetenek de şart.'' 
    
-''Hedefim Nadal gibi tenis oynamak''- 
    
Erbek, Ozan'ın bir çok bölgesel turnuvada da birincilik elde ettiğini, sırada Antalya'da 22-25 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Uluslararası Tenis Turnuvası olduğunu söyledi.
    
 Haftanın yedi günü 7 yaşında bir çocuğun kaldırabileceği kadar antrenman yapan Ozan'ın tenisten neler kazanacağını bildiğini anlatan Erbek, ileride adından söz ettiren bir tenisçi olmanın tamamen Ozan'ın bundan sonraki yaşamına bağlı olduğunu dile getirdi. Erbek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak amaçlarının tenisi tüm tabana yaymak olduğunu, Ozan gibi 7 ve 6 yaşında olan 4 sporcunun daha olduğunu aktardı. 
 Türkiye Şampiyonu Ozan Demir ise, ''7 yaşında Türkiye Şampiyonu oldum. Kendimi çok iyi hissediyorum ve kendime çok önemli hedefler belirledim. Hedefim Nadal gibi tenis oynamak. Tenisi seviyorum. Antalya'da yapılacak uluslararası turnuvada da başarılı olacağım'' dedi.   Demir, Konya Mareşal Mustafa Kemal İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA