• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kırsal Kalkınma ve Destekleme toplantısı
30 Kasım 2012 Cuma 11:20

Kırsal Kalkınma ve Destekleme toplantısı

Tarım Kırsal Kalkınma ve Destekleme (IPARD) programı 8. başvuru çağrısı ile ilgili bilgilendirme toplantısı, Seydişehir Belediye Düğün salonunda yapıldı.
Tarım Kırsal Kalkınma ve Destekleme (IPARD) programı 8. başvuru çağrısı ile ilgili bilgilendirme toplantısı, Seydişehir Belediye Düğün salonunda yapıldı.
     Seydişehir Belediyesi AB Koordinatörlüğü ve Konya Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, Kaymakam Tuncay Sonel, Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Askerlik Şube Başkanı Kamil Güngör, siyasi parti temsilcileri, belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, köy muhtarları ve çiftçiler katıldı.
     Seydişehir Belediyesi Proje Koordinatörü Filiz Şahin, yaptığı konuşmada, 8. çağrı toplantısının bilgilendirmesini yapacaklarını belirtti.
     Seydişehir Belediyesi proje koordinatörlüğü kapsamında kırsal kalkınmayı destekleme amacı ile yapılan bu tür çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, ''İnsanımız biraz bu konuda aktif ve duyarlı değil. Hükümet'in bu sektörde ilgilenen vatandaşlara sunduğu destekler hayli kabarık ve yüksek olmasına rağmen Seydişehir halkı olarak köy ve kasabalarımızla birlikte bu tür projelerimizden yeterince faydalandığımızı söyleyemiyoruz. Köy ve kasabalarımız ve vatandaşlarımızın bireysel proje desteklerinde her türlü destek ve katkıyı sağlıyoruz sağlamaya devam edeceğiz. Önemli olan köy ve kasabalarımızdaki bu tür yatırımcıları ve bu sektörle ilgilenen vatandaşlarımıza yaygın haline getirebilmemiz. Bu projelerden yeterince destek almaları ve performanslarını yükseltmeleri ve yaygın hale getirilmesi'' diye konuştu.
     Kaymakam Tuncay Sonel ise bu kurumun kullandırmayı amaçladığı 45 trilyonluk bir pastası daha olduğunu dile getirerek, ''Ama şimdiye kadar bu pastadan Seydişehir'e gelen önemli bir şey yok. Bu pastadan ne kadar çok alabilirsek o kadar iyi olur. Bu işte bu kredilerden yararlanacak kimselere çok iş düşüyor'' dedi.
     Konuşmaların ardından Tarım Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu Konya Proje Birim Amiri Adnan Dündar ile proje ekibinden Hasan Çoban, Nebi Küçüköken, Bilal Taştepe ve Yıldırm Can, 8. çağrı programı ve destekler hakkında katılımcılara bilgi verdi.
     Program sonunda Tarım Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu Proje Birim amiri ve proje ekibi katılımcıların sorularını yanıtladı.
    
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA