• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kirli havalara karşı dikkatli olun
27 Ekim 2011 Perşembe 12:06

Kirli havalara karşı dikkatli olun

Konya Özel Selçuklu Hastanesi KBB Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Halis Pınarcı, özellikle sonbahar ve kış aylarında ortaya çıkan hava kirliliğine karşı vatandaşları uyardı.

Konya Özel Selçuklu Hastanesi KBB Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Halis Pınarcı, özellikle sonbahar ve kış aylarında ortaya çıkan hava kirliliğine karşı vatandaşları uyardı.

Hava kirliliğinin önemsenmesi gereken bir durum olduğuna dikkat çeken Pınarcı, kirliliğin bazı hastalıklara sahip kişiler için özellikle korunulması gereken bir durum olduğuna vurgu yaptı. Hava kirliliğinin üst solunum yolları hastalıklarında önemli artışlara yol açtığını söyleyen KBB Uzmanı Dr. Halis Pınarcı, solunum rahatsızlığı olanların dışında kalp problemi olan kişilerin de hava kirliliğinin yoğun olduğu zamanlarda dışarıda bulunmaması gerektiğini hatırlattı.

Konya’nın merkez ilçelerinde doğalgaz kullanımının artmasıyla hava kirliliği sorununun büyük ölçüde giderildiğini belirten Op. Dr. Pınarcı, yine de soba ve kömürlü kalorifer kullanılan bazı bölgelerde hava kirliliğinin hissedildiğini belirtti. Özellikle bu bölgelerde yaşayan ve solunum sorunu olanların mecbur kalmadıkça açık havada olmaktan kaçınmalarını öneren Op. Dr. Halis Pınarcı, çıkmak zorunda kaldıkları zamansa ağız, burun gibi bölgeleri kapatmaları gerektiğini belirtti. Kişilerin kış aylarında burun ve ağız temizliğine özellikle dikkat etmesi gerektiğini aktaran Pınarcı, günde birkaç kez burnun temizlenmesi gerektiğini çünkü pis ve kirli havanın direkt olarak temas edeceğini söyledi. Faranjitin ortaya çıkabileceğini, alerjik rahatsızlığı olan kişilerin şikayetlerinin artabileceğini, boğazda kuruluk, yanma, yapışma hissi ve öksürük gibi şikayetlerin belirebileceğini belirtti. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA