• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kırım şehitleri anıldı
20 Mayıs 2012 Pazar 16:36

Kırım şehitleri anıldı

Kırım sürgünü şehitleri, Kırım Sürgününün 68. Yıldönümünde Konya Kırım Türkleri Derneğinde okutulan Mevlid-i Şerif ile anıldı.

Kırım sürgünü şehitleri, Kırım Sürgünü’nün 68. Yıldönümü’nde Konya Kırım Türkleri Derneği’nde okutulan Mevlid-i Şerif ile anıldı.

Kırım sürgünü şehitleri, Kırım Sürgünü’nün 68. Yıldönümü münasebetiyle Krım Türkleri Kültür ve Yardımlaşna Derneği Konya Şubesi’nde okunan Mevlid-i Şerif ile yâd edildi.
Konya Kırım Türkleri Dernek Başkanı Fikret Seyfi Kaçar, Almanlar ile işbirliği yaptıkları gerekçesiyle bir gecede 150 bin Kırım Tatarının, Stalin’in emriyle ana vatanları Kırım’dan Sibirya siteplerine doğru sürgün edildiklerini, bu sürgünde 100 binlerce Kırım Tatarının yaşlı, çocuk ve kadın demeden büyük bir zulme maruz kalarak can verdiklerini hatırlattı. Kaçar, Kırım Tatarlarının “Gamalı Haç ile Kızıl Yıldız” arasında kalarak büyük bir kırıma uğradıklarını belirterek  “Kırım Sürgününün 68. Yıldönümünde kaybettiğimiz sürgün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Şehitlerimiz ile Kırım’ın unutulmaması için büyük bir Kırım Parkı oluşturma projemiz var. İnşallah en kısa zamanda hayata geçireceğiz” dedi.
Vahap Burunduk ve diğer mevlidhanların okuduğu mevlid ve yapılan duaların ardından davetlilere, Tatarların meşhur Şır Böreği ikram edildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA