• Konya8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kırılan ayağı kabusu oldu
06 Mart 2009 Cuma 02:26

Kırılan ayağı kabusu oldu

Konya Akşehir'de kiraz toplamak için ağaca çıkan Yeşer Yıldız (49) 2 yıl önce merdivenden düşerek yaralandı
Konya Akşehir'de kiraz toplamak için ağaca çıkan Yeşer Yıldız (49) 2 yıl önce merdivenden düşerek yaralandı. Sağ ayak bileğinde 2 kırık meydana gelen Yıldız'ın ayağına ilk müdahaleyi yapan doktorlar, kemiğin kaynaması için platin taktı. Takılan iki parça platinden birinin kaydığı, diğer kırılan kemiğinde kaynamadığı ortaya çıkınca Yeşer Yıldız çareyi İzmir'e gelmekte buldu. 2 yıl boyunca 8 hastane dolaşan Yıldız'ın ayak bileğindeki 2 kırığa İzmir'deki doktorlar da çare bulamadı.
 
Konya Akşehir'de 2 yıl önce kiraz ağacına çıkan Yeşer Yıldız, bir anda dengesini kaybederek merdivenden düştü. Yakınları tarafından Akşehir Devlet Hastanesi'ne götürülen Yıldız'ın sağ ayak bileğinde 2 kemiğin kırıldığı tespit edildi. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr Erol Ertürk, yaptığı tetkikler sonucunda Yeşer Yıldız'ı ayağından ameliyat ederek, kırılan kemiğe 2 ayrı platin yerleştirdi ve hastanın ayağını alçıya aldı. Ameliyattan sonra ayağındaki alçı çıkartılan Yıldız, bir süre sonra ayağından ağrı çekmeye başladı. Doktora giden Yıldız'ı muayene eden Ortopedi Uzmanı Dr Ertürk, hastanın ayağında kayma olduğunu söyleyerek, yaşlı kadını iddialara göre yürümesi için ittirdi ve "Bir şeyin yok. 6 ay sonra platinleri çıkartırız, hayatına böyle devam edersin" diyerek odasından çıkardı. Ayağındaki ağrı devam eden Yeşer Yıldız, bunun üzerine eski sağlığına kavuşmak için çareyi İzmir'de aradı. İlk olarak özel bir tıp merkezine giden Yıldız'ın ayağını inceleyen uzman doktorlar, kemikteki platinin kaynamaya başladığını belirterek platinin 5-6 ay daha durması gerektiğini savundu ve hastayı yolladı. Ağrıları devam eden yaşlı kadın, bunun üzerine başka bir özel hastaneye gitti. Bu hastanede ise kendisine, doktor hatasından dolayı kemiğindeki platinden birinin hiç kaynamadığı belirtildi. Tedavi konusunda ise hastaya herhangi bir şey söylenmedi. Buradan da olumsuz sonuç alan Yıldız, daha sonra 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı'na gelerek, muayene olmak ve ayağındaki platini çıkartmak istedi. Hastanın sonuçlarını inceleyen nöbetçi poliklinik doktoru ise iddialara göre, yaşlı kadına bu kadar basit bir işlem için tıp fakültesine gelmemeleri gerektiğini söyledi.
 
 
Ayağındaki ağrının doktor hatasından kaynaklandığını iddia eden ortopedi uzmanı, ardından yaşlı kadını evine gönderdi. Ağrısı geçmeyen yaşlı kadın bu kez Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek, burada kendisinden istenen testleri yaptırmak için Tepecik Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne başvurdu ancak sonuçlarla birlikte hastaneye dönen Yıldız'a ağrılarının geçeceği ve 1 yıl sonra gelmesi istendi. Uzun süre ağrılarının geçmesini bekleyen Yıldız'ın acıları dinmeyince, İzmir'deki yakınları tarafından bu kez Isparta'daki Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi'ne gitti. Doktorlar yaşlı kadının ayağındaki platinlerden birinin kaydığını, diğerinin ise hiç kaynamadığını öne sürdü. Doktorlar tedavi içinse herhangi bir şey söylemedi. Buradan da netice alamayan Yıldız ve yakınları, bu kez tekrar Akşehir Devlet
Hastanesi'ne giderek, kendilerini ameliyat eden doktorla görüştü. Doktor tekrardan tetkikleri yaparak çekilen röntgen sonucuna göre, platinlerden birinin kaynadığını ancak diğer platindeki kaymadan dolayı oluşan boşlukta kireçlenmenin başladığını öne sürdü ve eğer isterse ayağın hareket kabiliyetini yok ederek sabitleyebileceğini söyledi. Ayak kemiğinin sabitlenmesi konusunun çözüm olmayacağına inanan Yeşer Yıldız ve yakınları İzmir'e gelerek, 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı'nda muayene olmak istedi. Yıldız'a muayene öncesinde Tıbbi Bilimsel Araştırmaları Destekleme Derneği adına 120 TL yatırması gerektiği söylendi. Derneğe bağış yaptıktan sonra Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Vasfi Karatosun ile görüşen yaşlı kadın durumunu tekrar anlattı. Tedavi için para yatırması gerekmediğini söyleyen Karatosun ise yaşlı kadını muayene ederek, yeni bir ameliyat için tetkiklerini yaptırdı ve asistanı Dr. Çağdaş Biçen'e yönlendirdi. İddialara göre, Biçen 1-1.5 ay içerisinde hasta yatışı için Yeşer Yıldız'a haber vereceğini söyledi. 1.5 ay sonra Yeşer Yıldız'ın kaldığı eve gelen telefonla Yıldız ve akrabaları yatış için hastaneye gitti. Hastaneye gittiklerinde ise hastanede yatak kalmadığı, 2-3 hafta sonra tekrar kendilerini arayacakları söylendi. Aradan 1 ay geçmesine rağmen kimse aileyi aramazken, Doç. Dr. Vasfi Karatosun'un sekreteri ile görüşen Yeşer Yıldız tekrar hastaneye gitti. Ayağındaki ağrıların şiddetlendiğinin ifade eden Yıldız, yine bir asistan doktora yönlendirildi. Asistanlar ise yaşlı kadına 1 aylık sürenin dolduğunu ve tekrar tetkik yaptırması gerektiğini vurguladı. Yıldız tekrar ameliyat için anestezi tetkiklerini yaptırırken, asistanlar bu kez ameliyat için doktorla görüşmesi gerektiğini söyledi. Doç. Dr. Karatosun ile bir türlü görüşemeyen Yıldız, bölüm sekreteri ve asistanlar arasında mekik dokudu.
 
 
Asistanlar hasta ile ilgilenmezken, 2 hafta sonra doktorla görüşmeyi başaran Yıldız ve yakınları aldıkları cevap karşısında adeta şok oldu.
 
Hastane kayıtlarına göre Yıldız'ın artık klasik bir hasta statüsüne girdiğini belirten Doç. Dr. Vasfi Karatosun, iddialara göre asistanları kastederek; "Siz artık benim hastam değilsiniz. Sizi bu zamana kadar arayan doktor kimse, size o bakacak. Siz bu kafayla giderseniz daha çok hastane gezersiniz" dedi. Aradan geçen 2 yıla rağmen ayağındaki ağrı hala süren ve gittiği bütün hastanelerde kırılan ayak kemiğine bir türlü çözüm bulunamayan Yeşer Yıldız, yaşadıklarına isyan etti. O günde bugüne 8 farklı hastane dolaştığını ancak hiçbir doktorun kendisine çözüm sunmadığını ifade eden Yıldız, yetkililere seslenerek "Bu nasıl sağlık sistemi. SSK'lıyım ancak doktorların oradan oraya yollamasından dolayı hem maddi açıdan hem de manevi açıdan çöktüm. Ayak bileğindeki bir kırığın tedavisi bu kadar zor mu? Nasıl bir ülkede yaşıyoruz" diye feryat etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA