• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kimsesizlere kaymakamlık sahip çıktı
14 Ağustos 2012 Salı 15:57

Kimsesizlere kaymakamlık sahip çıktı

Konyanın Beyşehir İlçe Kaymakamlığı, Ramazan Bayramı öncesi ilçe genelinde yaşayan kimsesiz ve yardıma muhtaç insanlara yardım eli uzattı.
Konya’nın Beyşehir İlçe Kaymakamlığı, Ramazan Bayramı öncesi ilçe genelinde yaşayan kimsesiz ve yardıma muhtaç insanlara yardım eli uzattı.
Beyşehir'in merkez, kasaba ve köylerinden şehir merkezine getirilen kimsesiz vatandaşlar Beyşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği görevlileri nezaretinde önce tıraş ettirildi. Ardından hamamda banyo yaptırılan kimsesizler, tepeden tırnağa giydirildi. Gıda ve yemek ihtiyaçları karşılanarak maddi yardımlar da yapılan kimsesizler, daha sonra getirildikleri araçlarla evlerine bırakıldı.
Beyşehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Müftü Mahallesi Muhtarı Ali Uçar, gazetecilere yaptığı açıklamada, mütevelli heyetinin kararı doğrultusunda vakıf görevlileri nezaretinde kent merkezine getirilen kimsesiz vatandaşlara Beyşehir Kaymakamlığı'nın sahip çıktığını söyledi.
Müftü Mahallesi Muhtarı Ali Uçar, "Kimsesiz, bakıma ve yardıma muhtaç durumda olan bu vatandaşlarımızın Ramazan Bayramına daha temiz ve ihtiyaçları giderilmiş olarak girmeleri için çalışmalar yürütüyoruz. Tepeden tırnağa giydirdiğimiz vatandaşlarımız için parasal yardımlar da söz konusu olacak. İlçemiz merkezinde toplayıp bir araya getirdiğimiz bu kişiler genelde eşi, dostu, akrabası olmayan kimsesiz insanlar. Bunları yaşadıkları evlerinde tek tek tespit edip buluşturuyoruz. Bu şekilde onlara bir faydamız dokunuyorsa bizler de büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Kaymakamlığımızın bu yıl 6'ıncı kez uygulama kararı aldığı bu programları genelde Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde yılda 2 veya 3 defa gerçekleştiriyoruz ve bu vatandaşlarımızı bayramlara daha temiz ve daha şık bir şekilde hazırlıyoruz. Bu kapsamda aralarında bayanların da olduğu 24 kimsesiz vatandaşımızı sırayla ilçemize getiriyoruz" diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA