• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kimse başarımıza gölge düşüremez
25 Eylül 2009 Cuma 16:58

'Kimse başarımıza gölge düşüremez'

Konyaspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara, 5 haftada gelinen noktayı başarı olarak gördüklerini belirtirken, Kartalspor cephesinden yapılan açıklamaların alınan galibiyete ve elde edilen başarıya gölge

Konyaspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara, 5 haftada gelinen noktayı başarı olarak gördüklerini belirtirken, Kartalspor cephesinden yapılan açıklamaların alınan galibiyete ve elde edilen başarıya gölge düşüremeyeceğini ve kimsenin de bunu yapmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

Takımın her geçen hafta iyiye gittiğini belirten  Hüsnü Özkara, "5 haftada 13 puan toplamak sadece bizim için değil ligdeki her takım için çok iyi bir sonuç. Biz bunu başardık. Konyaspor ile şampiyon olduğumuz sezon 5 maçta 8 puan toplamıştık. 5 puanlık avantajı çok iyi değerlendirmemiz lazım. Her geçen gün iyiye gidiyoruz. Özellikle maçların ikinci yarıları çok iyi oynuyoruz. Şimdi maçlara neden iyi başlayamadığımızın üzerinde durmamız ve bunu çözmemiz lazım. Oyunu bırakmadan, 90.dakikada hatta uzatma dakikalarında golü kovalayan bir takım olmamız herkes gibi bizi de mutlu ediyor.” Dedi.

Konyaspor'u sevenlerin ve Konya şehrinin ileri gelenlerinin takımımıza sahip çıkmasının zamanının geldiğine inandığını ifade eden Özkara, “Göreve geldiğimiz zaman Konya'da bir karamsarlık ve üzerinde ölü toprağı serpilmiş durumu vardı. Kimse ilk başlarda takımımızın böylesine başarılı bir performans sergileyeceğine ve 5 maçta 13 puan alacağına herhalde inanmıyordu. Ama biz bunu başardık. Fakat yapmamız gereken daha çok işimiz var. Bizim tek isteğimiz Konya'nın ileri gelenlerinin artık takımımız için bir şeyler yapması ve Yönetim Kurulumuza bu konuda destek vermesi. Herkesin beklentileri var. İnşallah bu güzel gidiş devam eder ve 6 yıl Süper Lig'e alışmış Konya halkına şampiyon olarak yeniden bir sevinç daha yaşatırız" diye konuştu.

 

Orduspor karşılaşmasının kolay geçmeyeceğini bildiklerini de sözlerine ekleyen Hüsnü Özkara, "Orduspor puan cetveline bakıldığında hak ettiği yerde değil. Ben Orduspor'u çok iyi tanıyorum. İyi oyuncuları var. Karadeniz takımlarının kendi sahalarında oynadıkları hırslı ve mücadeleci oyunun bizi beklediğini biliyoruz. Bu takımların iç sahada seyircisi önünde aldıkları kötü neticeler bir anda değişmelere neden olabiliyor. Biz bu avantajdan yararlanmak istiyoruz. Zor bir maç olacağı gerçeği var. Rakibimizin ofansında Mehmet Ayaz gibi bu ligin çok önemli oyuncularından biri var. Geçen seneki defanslarını korudular ve kadrolarına çok iyi oyuncuları dahil ettiler. İşimiz zor ama biz de bu zoru kolaya çevirmek için çalışıyoruz. Oyuncu arkadaşlarımızın inançları tam. İnşallah Orduspor maçından arzu ettiğimiz puanlarla döneriz" şeklinde görüş belirtti.

 

Hüsnü Özkara, Lemi Çelik'in açıklamalarına ise "Bu çok talihsiz bir açıklama. Bu ülkede futbol oynamak ve idarecilik yapmak çok farklı işler. O nasıl kendi oyuncularının hakkını koruma adına bu gerçek olmayan ifadeleri kullanmışsa Konyaspor takımının teknik direktörü olarak da benim oyuncularımın emeklerine saygısızlık edecek hiçbir insana tahammülüm yok. Alsınlar maçın kasedini izlesinler. Ben iki gündür izliyorum. Kürşat'ın atıldığı pozisyonda hakemle yaşadığı birebir diyalogları hiç kimse bilemez. Ona bizim yorum yapmamız da doğru olmaz. Ama attığımız 2 gol, kaçırdığımız birçok gol var. Gollerin ofsayt olduğunu iddia ediyorlar. Hiçbiri gerçekle bağdaşmıyor. Ben oyuncularımın özellikle ikinci devredeki performansıyla galibiyeti fazlasıyla hak ettiklerine inanıyorum.” Dedi.
 
Rakibin 11 kişi oynarken bile kendi ceza sahasından dışarı çıkamadığını vurgulayan Özkara. “Oyuncularımız olağanüstü performans gösterdiler ama sadece gol biraz gecikti. Kendi yetersizliklerini başkalarının başarılarıyla gölgelemesinler. Bu çok talihsiz bir açıklama. Türkiye'de 4o senedir bu işin içindeyim. Ama maalesef bu arkadaşımız futbolun ve idareciliğin içerisine yeni girdi. Herkes futbol oynar ve bırakır. Ama idarecilik bilgi, birikim ve fair-play gerektiriyor. Galibiyetimizi ve başarımızı kimse gölgeleyemez" diyerek tepkisini gösterdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA