• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kimliği unutunca hastanede alay ettiler
26 Eylül 2010 Pazar 10:12

Kimliği unutunca hastanede alay ettiler

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi Kaymakamı'na acil serviste, "Her gün senin gibi kaç kaymakam geliyor" cevabı.
Kocaeli'nin Gölcük İlçesi Kaykamamı Adem Yazıcı'yla, gece ateşlenen çocuğunu kimliğini yanına almadan, eşofmanlarıyla götürdüğü Devlet Hastanesi’nde alay edildiği öne sürüldü. İlçeye yeni tayin olduğu için fazla tanınmayan Adem Yazıcı’nın, Kaymakam olduğunu söyleyip evrakları sonra getireceğini belirtmesi üzerine, doktor ve hastane çalışanlarının “Buraya her gün senin gibi kaç kaymakam geliyor” diye alaylı konuşup, muayene için de senet imzalattıkları kaydedildi.

Yerel Kocaeli Gazetesi’nde bugün ‘Kim Takar Gölcük Kaymakamını’ başlığı ile yayınlanan haber üzerine hem ilçe hem Kocaeli karıştı.

Gölcük Kaymakamı Mustafa Pekdemir, geçen ay Kocaeli Vali Yardımcılığına atandı. Gölcük Kaymakamlığı görevine de Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin getirildi. Ancak Dursun Ali Şahin, sadece ona özel bir kararname ile Gölcük’teki görevine başlamadan Yalova’ya Vali oldu. Gölcük Kaymakamlığı’na da ikinci atama ile Konya’nın Çumra İlçesi Kaymakamı Adem Yazıcı getirildi.

ÇOCUĞU ATEŞLENDİ, ACİL OLARAK HASTANEYE GİTTİ

Habere göre ilçede henüz fazla tanınmayan Kaymakam Adem Yazıcı’nın çocuğu geçen hafta gece ateşlendi. Kaymakam Yazıcı telaşla üzerinde eşfofmanlarla, yanına kimlik de almadan Gölcük Devlet Hastanesi’ne gitti. Acil serviste numara sırasına giren Kaymakam Yazıcı, sıra kendisine geldiğinde, “Yanıma kimlik almadım. Ben Gölcük Kaymakamıyım. Çocuğum ateşlendi. Sen işlemleri yap, evrakları yarın getiririm” deyince, görevli buna inanmayıp muayene için senet imzalattı.

‘GÜNDE SENİN GİBİ KAÇ KAYMAKAM GELİYOR?’

Senet imzalamasının ardından çocuğunu nöbetçi doktor Kamil Okyay’ın odasına götüren Kaymakam Yazıcı, Dr. Okyay'ı da Kaymakam olduğuna inandıramadı. Daha önceden hakkında birkaç soruşturma açıldığı belirtilen Doktor Kamil Okyay, iddiaya göre Kaymakam Yazıcı’yı, “Buraya her gün senin gibi kaç kaymakam geliyor biliyor musun?” diyerek azarladı. Ertesi gün gelenin gerçekten Kaymakam olduğu ise, doktor ve görevlilerin Kaymakamlığa çağırılması, doktor Kamil Okyay’ın da Değirmendere Yüzbaşılar Mahallesi’ndeki sağlık ocağına atanmasıyla anlaşıldı.

YAZILI AÇIKLAMA VALİ ONAYINI BEKLİYOR

Hastane yetkilileri ve görevliler, memur oldukları için adları açıklanmamak kaydıyla olayı doğrularken, Kaymakan Adem Yazıcı yazılı bir açıklama hazırladığını ve onay için Kocaeli Valisi Ercan Topaca’ya gönderdiğini, uygun görülürse bu açıklamanın yayınlanacağını söyledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA