• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kilise getirilen 13 Suriyeli öldü
30 Aralık 2012 Pazar 10:52

Kilis'e getirilen 13 Suriyeli öldü

Suriye'de ordu birliklerince düzenlenen hava saldırılarında yaralanan ve Kilis'e getirilen Suriyelilerden 13'ü hayatını kaybetti.

Suriye ordu birliklerine bağlı savaş uçakları, Halep kentine bağlı Azez ilçesi ve Tel Rifat bölgesinde hava saldırısı gerçekleştirdi. Tel Rifat'a "vakum" ve "varil" bombalarıyla düzenlenen saldırıda 18 kişi öldü, 30 kişi yaralandı. Humus ve Şam'ın birçok bölgesinin de savaş uçaklarınca bombalandığı bildirildi.

Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, yaptığı açıklamada, olaylarda yaralanarak Kilis'e getirilen 63 Suriyeliden 13'ünün yaşamını yitirdiğini söyledi.

Azez'de hastane bombalandı

Yaralıların Kilis'e getirilmesine yardımcı olan Suriyeli Omer Belkeş, ''Azez uçaklarla bombalandı. Bombalanan yerler arasında havaalanı ve bir hastane de bulunuyor'' diye konuştu.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde eğitim gören ve hastanede yaralılara yardımcı olmak için tercümanlık yapan Suriyeli Ali Veyso ise "Bizi uçakla vuruyor, bombayla vuruyorlar. İnsanlar 'Ne haldesiniz?' diye sormuyor. Türkiye'den başka kimse bize yardım etmiyor'' dedi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) de Suriye yönetiminin düzenlediği operasyonlarda ölü sayısının 223'e yükseldiğini bildirdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA