• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kilise bombalanmasında Mısırlı Bakan parmağı
17 Şubat 2011 Perşembe 22:29

Kilise bombalanmasında Mısır'lı Bakan parmağı

Mısır eski İçişleri Bakanı Habib El Adli'nin, İskenderiye Azizler Kilisesi'nde 2011
Mısır eski İçişleri Bakanı Habib El Adli'nin, İskenderiye Azizler Kilisesi'nde 2011 yılının ilk günü yaşanan ve 20'den fazla kilise müdaviminin ölümü ile sonuçlanan bombalı saldırıyı planlamakla suçlandığı bildirildi.
     Mısır'da Arapça ve İngilizce yayımlanan bağımsız, muhalif El Mısri El Youm gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre, adli yargı kaynakları, Adli'nin hakkındaki yasal prosedür tamamlandıktan sonra yargı araştırmasının yakında başlayacağını kaydettiler.
     Aynı kaynaklar, Adli'nin İskenderiye kentinde 2011 yılının ilk günü yaşanan kilise saldırısının planlaması başta olmak üzere, Cumhurbaşkanı Mübarek'in istifası ile sonuçlanan gösteriler sırasında polise, protestoculara karşı ateş açma emri verme, kara para aklama, vurgunculuk ve dolandırıcılık suçlamaları ile karşı karşıya kalacağını savundular.
     Askeri savcıların Adli'nin eski yardımcılarından bir kaçından tanıklık yardımı aldığını öne süren söz konusu kaynaklar, savcıların yargılamayı başlatabilmek ve suç kanıtı elde etmek maksadı ile Adli ve bakanlık yetkilileri arasında kaydedilen konuşmaları dinlediklerini ileri sürdüler.
     İskenderiye Azizler Kilisesi önünde 1 Ocak 2011 sabahı meydana gelen saldırıdan sonra Mısır eski İçişleri Bakanı Habib El Adli, saldırıyı Gazze şeridinde faaliyet gösteren El Kaide bağlantılı İslam Ordusu adlı bir örgütün yaptığını öne sürmüş, sözkonusu örgüt Adli'nin iddialarını yalanlamıştı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA