• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kılıçdaroğlundan Güle cevap
17 Nisan 2014 Perşembe 14:30

Kılıçdaroğlu'ndan Gül'e cevap

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Gül'ün 'Herkes işine baksın' sözümü değerlendirdi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 'Herkes işine baksın' sözümü değerlendiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Elbette ki herkes işine bakacak ama hukukun üstünlüğünün ihlal edildiği bir toplumda, iş dünyası endişe taşıyorsa bu endişeleri de dile getirecek" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Elbette kimse cebinde görmemeli Cumhurbaşkanlığını. Sonunda halkın kararı olacak ve hepimiz halkın kararına saygı duyacağız" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sheraton Otel'de düzenlenen TÜSİAD Yüksek İstişare Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. TÜSİAD yetkililerinin değerlendirmelerinin ve bazı eleştirilerinin olduğunun hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "Son derece önemli değerlendirmeler yapıldı. Hukuk devletine, adalete vurgu yapıldı. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığına vurgu yapıldı. Dış politikada Türkiye'nin yalnızlığına vurgu yapıldı. Bunlar önemli tespitlerdi, dolayısıyla bu değerlendirmelerin, özellikle Türk iş dünyasından gelmesi daha da önemli bize göre" dedi.
"ELBETTE HERKES İŞİNE BAKACAK DA..."
Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşmasında 'herkes işine baksın' dediğinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "Elbette ki herkes işine bakacak ama hukukun üstünlüğünün ihlal edildiği bir toplumda, iş dünyası endişe taşıyorsa bu endişeleri de dile getirecek. O endişeleri giderecek olan yapı şu anda Türkiye'de yok. Hukukun üstünlüğünü sağlamak, dış politikada Türkiye'yi yalnızlığa iten sürecin ortadan kalkması, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusundaki endişeler. Eğer bir paralel devlet varsa, onunla hukuk içinde kalınarak mücadele edilmesi gerektiği de yine özenle vurgulandı" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Gül'ün 'Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yaptığı 'Kimse cebinde görmemeli' açıklamalarının hatırlatılması üzerine, Kılıçdaroğlu, "Elbette kimse cebinde görmemeli Cumhurbaşkanlığını. Sonunda halkın kararı olacak ve hepimiz halkın kararına saygı duyacağız" dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA