• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kılıçdaroğludan türban açıklamasına yalanlama
01 Temmuz 2010 Perşembe 18:20

Kılıçdaroğlu'dan türban açıklamasına yalanlama

Kızlar üniversiteye türbanla gidecek' ifadesini kullanmadım"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir gazeteye verdiği röportajda, ''Kızlar üniversiteye türbanla gidecek'' ifadesi kullanmadığını bildirdi.

CHP Genel Merkezinden yapılan açıklamaya göre, bir gazetede bugün ''Kızlar üniversiteye türbanla gidecek'' başlıklı röportajının yayımlandığını anımsatan Kılıçdaroğlu, ''Gazetede ayrıntılı olarak yer alan sorular ve bu sorulara verilen yanıtlardan da açıkça görüleceği gibi tarafımdan 'Kızlar üniversiteye türbanla gidecek' ifadesi kullanılmamıştır'' dedi.

Kılıçdaroğlu, ''İktidar olursanız başörtülü kızların üniversiteye gidebilmesi için bir şey yapacak mısınız'' sorusuna, ''O konuda söyledim. O sorunu biz çözeriz ve çözmeye de kararlıyız'' yanıtını verdiğini belirtti.

''Nasıl çözeceksiniz'' sorusunu ''Onu bize bıraksınlar. Terörü de çözeceğiz, türban sorununu da çözeceğiz''; ''Türbanlı kızlar üniversiteye gidebilecekler mi'' sorusunu ise ''Toplumsal desteği sağlayacağız. Herkesin okumasına olanak sağlayacağız. Kimsenin endişesi olmasın. Biz bu sorunu çözeceğiz'' diye cevapladığını kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

''Sorular ve sorulara verilen yanıtlar açıkça göstermektedir ki gazetenin manşeti hariç, kullandığı haberde 'Kızlar üniversiteye türbanla gidecek' ifadesi yer almamaktadır.

Kaldı ki bu konuda Danıştayın, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin, Anayasa Mahkememizin yerleşmiş kararları bulunmaktadır. Bilindiği gibi Anayasa Mahkemesi kararları yasama, yürütme ve yargı organlarıyla gerçek ve tüzel kişileri de bağlar.

Türbanın siyasi malzeme yapılmaması ve tüm siyasi partilerle toplumsal uzlaşmanın sağlanması halinde çözülebilecek bir sorunla ilgili olarak kullanmadığım bir ifadenin manşetten verilmesinin meslek etiği ile bağdaşmadığı kanısındayım.''

AA

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA