• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kılıçdaroğlu Konyada Erdoğana yüklendi
17 Aralık 2012 Pazartesi 17:46

Kılıçdaroğlu Konya'da Erdoğan'a yüklendi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şeb-i Arus töreninde protokol konuşmalarının iptal edilmesine tepki göstererek, Niye iptal ediliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şeb-i Arus töreninde protokol konuşmalarının iptal edilmesine tepki göstererek, “Niye iptal ediliyor. Orada siyaset yapılmıyor, gönüller sultanı Mevlana anlatılıyor” dedi.
Hz. Mevlana’nın 739. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenlerinin son günü düzenlenen Şeb-i Arus’a katılmak üzere Konya’ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti teşkilatının bulunduğu binaya girişte esnaf ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, sohbet ettiği esnafa parti rozeti takarken sorunlarını dinledi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu gören bir esnaf işyerine davet ederek ayakkabı sattı. 42 numara ayakkabıyı deneyen Kılıçdaroğlu, ayağına uyunca hediye edilmek istenen ayakkabıyı satın aldı ancak gazetecilerin yanında ücretini vermeyerek esnafı il başkanlığına çağırdı.
CHP Konya il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaret ettiği esnafın iş yapamamaktan şikayet ettiğini anlatarak, “Eğer Konya’da tablo böyleyse Türkiye’de bundan daha farklı bir tablo olmadığını bilmemiz gerekiyor. Çünkü Konya tarımı, sanayisi gelişmiş bir üniversite kenti. Eğer esnaf şikayet ediyorsa ciddi bir sorun vardır demektir. Yolda gelirken çiftçilerle buluştuk, onlarda benzer şikayetleri dile getirdi. Her kesimden şikayet var. Bir esnaf durumumuz kötü perişanız ama konuşamıyoruz dedi. Bu da ilginç, niye konuşamıyorsunuz çekiniyorlar. Yarın maliye memuru gelip ceza yazacak zaten siftah yapamıyoruz bir de ceza ödeyeceğiz diyorlar. Bu anlayışı demokrasiyle bağdaştırmak mümkün değil. Yurttaş şikayetini bile korkarak dile getiriyor. Okul kıyafetleriyle ilgili şikayet geldi. Ortak kıyafete taraftarız biz CHP olarak. Okul aile birlikleri ortak bir kıyafet üzerinde uzlaşabilir ve bütün aileler ortak kıyafeti alır. İlla önlük olacak değil. Hükümet böyle bir karar alırken acaba kime danıştı. Kimin bilgisini aldı. Sabah oturuyorlar bir karar alıyorlar öğleden sonrada uygulayacağız diyorlar. Bir devlet böyle yönetilmez, devlet yönetimi ciddi iştir. Eğer siz bir ülkeyi yönetmeye kalkıyorsanız nasıl olsa vatandaş bana oy verecek ben bildiğimi okurum. Vatandaş siz bildiğinizi okuyun diye değil benim sorunumu çözün diye oy verdi. Siz vatandaşın sorununu bir kenara bıraktınız kendi bildiğinizi okuyorsunuz. Getirdiniz denediniz olmadı yeni birisini yeni bir anlayışı deneyeceksiniz size hizmet etmeyi vaat eden yola çıkan cebini değil halkı düşüneni tercih edeceksiniz” dedi.
Başbakan Erdoğan’ın bekarların evlenmesi yönündeki tavsiyesine atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, “Önce iş bul da bekarlar evlenir” dedi. Kılıçdaroğlu, “Vatandaş iş istiyor. İş bulmuyorsunuz vatandaşa efendim bekar erkekler evlensin diyorsunuz. İyi güzelde önce iş bulda bekar evlenir. İşsiz babanın emekli aylığına bakıyor. 20-25 yaşındaki çocuk babasından gelecek 3-5 kuruşa basıyorsa o çocuk nasıl evlenecek. Bunların ayağı yere basmıyor, dünyadan habersiz bunlar. Sanıyorlar ki, herkesin oğlu kendi çocukları gibi, yatı, gemisi, apartmanı var. Türkiye’de gerçeklerinden bu kadar kopuk bir siyasal anlayışı içime sindiremiyorum. Doğru bir anlayış değil. Vatandaşla açıkça dalga geçmektedir bu. Tam bir komedi. Her halde mizah ustalarının tekrar devreye girmesi lazım beklediğimizde bu zaten” diye konuştu.

ŞEB-İ ARUS’TA PROTOKOL KONUŞMALARININ İPTALİ
CHP lideri Kılıçdaroğlu, katılacağı Şeb-i Arus töreninde protokol konuşmalarının iptal edildiğine ilişkin soruya, “Niye iptal ediliyor. Orada siyaset yapılmıyor, gönüller sultanı Mevlana anlatılıyor. Mevlana’dan söz edeceğiz neden iptal ediliyor. Büyük bir olasılıkla Sayın Başbakan’ın hazırlıkları, konuşma metni bitmedi, cama yansıtılma sürecinde bir arıza olmuştur o nedenle protokol konuşmaları iptal edilmiştir. Biz oraya gidip siyasetten mi bahsettik bu güne kadar hayır, tam tersine Mevlana’yı bu ülkenin siyasi liderleri bütün dünyaya anlatıyorlar. Ortak paydamızdır Mevlana. Hz. Mevlana bir siyasal iktidarın ya da bir grubun sivil örgütün değil 74 milyon insanın ortak paydasıdır. Hz. Mevlana sadece Türkiye’de değil bütün dünyada saygı uyandıran bir kişidir. Felsefesiyle, görüşleriyle, öğretileriyle dünya kültür mirasının çok önemli bir parçasıdır. Protokol konuşmalarının iptal edildiğini bende duydum doğrusunu isterseniz biraz yadırgadım” cevabını verdi.
Kılıçdaroğlu, Şeb-i Arus’a katılacağı önceden duyurulan ancak programını iptal eden İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın gelmeme nedenini tahmin ettiğini ancak kesin bilgi olmadığı için yorumda bulunmayacağını sözlerine ekledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA