• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kılıçdaroğlu duymasın!
12 Nisan 2011 Salı 15:52

Kılıçdaroğlu duymasın!

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek liste şoku yaşayanlardan... Şimşek adeta isyan etti.



CHP'de hazırlanan milletvekili aday listesine parti içinden bir tepki de İstanbul'dan geldi.

İstanbul eski İl Başkanı Berhan Şimşek, adının listede yer almamasını tepki gösterdi. Şimşek, "Bugün benim ve arkadaşlarımın isminin üstünü çizenlerin, tarih altını çizecektir " dedi. Gayrettepe'de bir otelde basının yoğun ilgi gösterdiği bir toplantı düzenleyen Şimşek, aday listeleri belirlenirken örgütün görüşünün alınmadığını söyledi.

REFERANDUMDA YETMEZ AMA EVET DİYEN İSİMLERİN ADAY GÖSTERİLDİ

Basın toplantısını dostu ağlatmak, düşmanı sevindirmek için yapmadığını söyleyen Şimşek, " Berhan Şimşek'e yer açmak, neden listelerde görmedik, duygusuyla burada değilim. Yarından itibaren yapılacak seçimlerde, Berhan Şimşek olarak bu çalışmalarımı devam ettireceğim" şeklinde konuştu.

Şimşek, referandumda yetmez ama evet diyen isimlerin aday gösterildiğini öne sürdü.

"DENİZ GEZMİŞLERİN İDAMLARINA ELKALDIRAN ANLAYIŞTAKİ ARKADAŞLARI CHP LİSTELERİNDE GÖRMEYİ DOĞRU BULMUYORUM"

Referandum sürecinde Kılıçdaroğlu'nunn genel af söylemine rağmen yüzde 45 hayır oyu çıkardıklarını belirten Şimşek, " Ne acıdır ki Doğu ve Güneydoğu'yla CHP sanki dargınmış gibi barıştırmak adına Güneydoğu'dan gelen arkadaşlar, İstanbul'da örgütün yerine arsa parsellemiş durumdalar, buradan aday gösterilmiş durumdalar" diye konuştu. Şimşek, " Deniz Gezmiş'lerin idamlarına elkaldıran anlayıştaki arkadaşları CHP listelerinde görmeyi doğru bulmuyorum" dedi.

LİSTEDE ÖRGÜT YOKTUR

Kendisi de dahil 43 il ve 76 ilçe başkanının istifa ederek aday olduğunu söyleyen Şimşek, " Ne açıdır ki il başkanlarından 4 tanesi belki seçilebilir yerde aday gösterildi. İstanbul'da 10 ilçe başkanından hiç kimse yok. CHP bir örgüt partisidir. Bu partiyi değerleri devrimlerle barıştırmak isteyen bir yapıyla yola çıkmıştır. Bu bir gerçek olarak görünüyor ki, örgüt üyesi arkadaşlarım, emekçi arkadaşlarım, bizler milletvekili, parti meclis üyesi, arkadaşlarımız yoktur" şeklinde konuştu.

TELEFONDA SÖZ VERDİ İDDİASI: ' BENİM ADIM KEMAL ' SÖZÜNE İNANMAK ZORUNDAYDIM"

Kendisinin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun isteğiyle İstanbul il Başkanı olduğunu belirten Berhan Şimşek, ' ilk kez açıklıyorum' diyerek istifa kararı aldığı dönemde Kılıçdaroğlu ile yaptığını öne sürdüğü telefon konuşmasını da anlattı. Şimşek, İstanbul İl Başkanlığından istifa etme kararı verdiğinde Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini arayarak devam etmesini istediğini öne sürdü. Şimşek, istifa için gün belirlerken Kılıçdaroğlu'nun kendisinden bir ricada bulunduğunu; istifasını açıkladığı basın toplantısında 'Genel Başkanın kendisini Ankara'da milletvekili olarak görmek istediğini' aktarmasını talep ettiğini öne sürdü.

Şimşek, " Ben benim Genel başkanımın ' Benim Adım Kemal ' sözüne inanmak zorundaydım" şeklinde konuştu.

BENİM VE ARKADAŞLARIMIN ÜSTÜNÜ ÇİZENLERİN TARİH ALTINI ÇİZECEKTİR

Partiye oy vermemiş, yetmez ama evet diyenlerin, merkez sağın üst kademesinde görev yapmışların listelerde aday olarak görüldüğünü söyleyen Şimşek, " CHP için emek verenleri görememenin üzüntüsünü yaşıyoruz" dedi. Şimşek, " Bugün benim ve arkadaşlarımın isminin üstünü çizenlerin, bir gün tarih onların isimlerin altını çizecektir " ifadesini kullandı.

'Korku imparatorlukları yıkılıyor' diyerek korkunç impataroluklar yaratıldığını iddia eden Şimşek, " İstanbul'da ön seçim olsaydı, bugün listedekiler listeye girebilirler miydi? Partinin en üst kademelerinde göre yapanlar dahil" dedi.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA