• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kıl Dönmesi Tedavisinde En Etkili Yöntem
05 Eylül 2019 Perşembe 14:07

Kıl Dönmesi Tedavisinde En Etkili Yöntem

Kıl Dönmesi Tedavisinde En Etkili Yöntem

 

Yoğun olarak erkeklerde görülen kıl dönmesi, terleme ya da farklı nedenlerle, cildin altına girerek birikmesinden ibarettir. Zaman içinde biriken kıllar bu bölgede apse oluşumuna neden olur. Vücut, biriken kılları atamadığı için bu bölgede reaksiyona neden olacak semptomlar oluşturmaktadır. Dr. Altan Karan günümüzde kıl dönmesi tedavisinin çok daha hızlı ve ameliyatsız olarak yapıldığının altını çiziyor. Erkeklerde daha sık görülen bu rahatsızlık, kadınlarda ender olarak görülmektedir. Daha çok kıl oranı yüksek ve jiletle tıraş olan hastalarda rastlanan bu rahatsızlık, kişisel hijyen eksikliği nedeni ile de ilerleyebilmektedir. Obezite, aşırı terleme, kıl yoğunluğu ve bazen de genetik faktörler bu rahatsızlıkta tetikleyici etmenler olarak sayılabilir.

15- 35 yaş arası erkeklerde görülen kıl dönmesi sadece kuyruk sokumu değil, ense, boyun, göbek ya da farklı yerlerde de ender olarak karşımıza çıkar. Eskiden yapılan müdahaleler ile kıl dönmesi tedavisi ameliyat ya da lokal operasyonlarla yapılmaktaydı. Uygulamada alan temizlenerek, iltihap boşaltılırdı. Zaman içinde gelişen yöntemler sayesinde artık ameliyatsız olarak da tedavi yapılabilmektedir. Kişilerin operasyon sonrasında da kendilerine dikkat etmeleri, korumaları nüksetmesini önlemeye yardımcı olacaktır. Ancak birçok hasta hayatı süresinde birkaç kez bu soruna yakalanabilmektedir. Bunda biyolojik yapının da etkisi olduğu söylenebilir. Belirgin bir tedavi uygulandığında ve doktorun önerileri dikkate alındığında, yeniden sorunun yaşanması düşüş göstermektedir. Bu nedenle hastaların operasyon ve tedavi sonrasında daha dikkatli olmaları gerekmektedir.

Kıl dönmesinde tedavi yöntemleri farklılık göstermektedir. Eski yöntemlerde genelde apseli alanın boşaltılması, içinin temizlenmesi sonrasında işlemlerin süreç olarak uygulanması gelmekteydi. Ameliyat konusu ise birçok hastanın çekindiği bir nokta idi. Bu nedenle geliştirilen Mikrosinüsektomi tedavi yöntemiyle kıl dönmesi ameliyatsız tedavi sürecini başlatmıştır. Artık hastalar ameliyat olmadan, lokal anestezi ile 10 dakika süren bir operasyon sayesinde kıl dönmesinden kurtulmaktadırlar. Op. Dr. Altan Karan, alanında ki gelişmeleri incelerken gözlemlediği ve randımanı yüksek olan bu yöntemi tüm hastalarına rahatlıkla uygulayabiliyor. Bu şekilde hasta rahatsızlığını kısa sürede sonlandırabiliyor. İşlem sonrasında hiçbir sorun yaşamadan günlük yaşantısına devam edebiliyor.

Tercih edilen bu yöntem sayesinde, her hasta çok rahat bir şekilde yaşam standardını geri kazanmakta. İşlem oldukça basit ve ağrısız. Bu nedenle hızlı şekilde uygulanarak, kişinin rutin hayatına devam etmesi de sağlanmakta. Hastaların memnun olduğu kıl dönmesi ameliyatsız tedavi yöntemi, bugün en çok tercih edilen ve uygulanan operasyonlar içinde yer alıyor. Kıllı alanın basit bir yöntemle temizlenerek, tedavi sürecinin ilk aşaması da tamamlanmış oluyor. Zaten hastalar en fazla bu apselerin yaptığı sıkıntılı süreçten muzdarip oluyorlar. Ağrı, ateş ve yanma hissinin yanı sıra, ilerlemiş vakalarda hareket kısıtlanmasına kadar sorun devam edebiliyor. Bu nedenle artık işlemin ayak üstü yapıldığına dikkat çeken uzmanımız, en uygun tedavi sürecinin hem pratik hem de hesaplı olduğunun altını çizmekte.

 

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA