• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kıdem tazminatı çözüme kavuşturulmalı
24 Kasım 2010 Çarşamba 15:33

'Kıdem tazminatı çözüme kavuşturulmalı'

MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçeri makamında ziyaret etti.
MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer’i makamında ziyaret etti.
 
Bakan Dinçer’in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı binasındaki ofisinde gerçekleşen ziyarete, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz’ın yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Ziyarette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın sorumluluk alanlarına ilişkin MÜSİAD Konya Şubesi tarafından hazırlanan sorunlar, görüş ve öneriler Bakan Ömer Dinçer’e sunuldu.
 
 MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Konyalı sanayici ve işadamlarının sıkıntılarını dile getirirken şunları kaydetti: “Ülkemizi kalkındırma hedefi ile çalışan ve üreten sanayici işadamlarımız, bizlere bakanlığınızın sorumluluk alanlarına ilişkin görüş ve önerilerini belirtmişlerdir. Öncelikle, bugüne kadar yapılan olumlu ve güzel çalışmalar için şahsınıza teşekkür ederiz. Ülkesi için çalışan, ülkesinin kalkınmışlığını hedefleyen üreticilerimiz bazı noktalarda sıkıntı yaşamaktadırlar. Örneğin; yüksek olan sigorta primleri daha makul seviyelere çekilebilir. Dünyadaki mevcut ekonomik şartlar göz önüne alındığında işverenlerimiz zorlanmaktadırlar. Rakiplerimizin işçilik maliyetlerinin oldukça düşük  olduğu göz önüne alınırsa, rekabet etmenin zorlaştığı görülecektir.
 
50 ve üstü işçi çalıştıran iş yerlerindeki uygulamaların sayısının 100 ve üstü şeklinde değiştirilmesi uygun olacaktır. Halihazırdaki uygulama iş yerlerine gereksiz yük getirmektedir. Yanı sıra kıdem tazminatı konusunda çalışmalar yapılmalı, kıdem tazminatı meselesi çözüme kavuşturulmalıdır. Çünkü bu konu iş gören ile işveren arasında ciddi bir ihtilaf konusu ve iş yerlerine ciddi bir maliyet getirmektedir.
 
 Örneklerine baktığımız zaman Almanya ve İsviçre de kıdem tazminatı uygulamasının olmadığını görmekteyiz. Bu noktada da şöyle bir çözüme gidilebileceği kanaatindeyiz; işverenin, çalışanın ve devletin ortak oluşturacağı bir kıdem tazminatı garanti fonu şeklinde bir yapı uygulamaya geçirilebilir” dedi.
 
İdari para cezaları ve uygulamaları konusuna da değinen Başkan Korkmaz;  uygulanan idari para cezaları iş yerlerini ciddi sıkıntılara sokmaktadır. Cezaların uygulama aşamasında tarafların ifade ve görüşlerine başvurulmalı, adil ve insaflı olunmalıdır” diyerek hazırlanan rapor çalışmasını Bakan Ömer Dinçer’e takdim etti.
 
Ziyaretten ziyadesi ile memnun olduğunu belirten Bakan Prof. Dr. Ömer Dinçer, MÜSİAD’ın çalışmalarını ve gayretlerini takdirle karşıladığını belirterek, ülke olarak MÜSİAD gibi kurumlara ihtiyacımız var dedi. Bakanlık olarak kendi sorumluluk alanlarına giren tüm konularda Konyalı sanayici ve işadamlarının görüş ve önerilerini dikkate alacaklarını da kaydeden Bakan Dinçer: “ülkemiz içerisinde büyük bir iş ve istihdam hacmine sahip illerimizden biri olan Konya’yı şahsım olarak önemsiyorum. Konya’nın potansiyelinin de çok daha büyük olduğunu biliyorum. Yapılması gereken bu potansiyeli çok daha iyi ve verimli kullanmaktır. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçlerde yapılacak olan yeni düzenlemelerle hem Konyalı sanayici işadamlarımız hem de ülke genelindeki üreticilerimiz memnun kalacaklardır. Arzumuz; siyasilerin, bürokratların, sivil toplum kuruluşlarının, üreticilerin el ele vererek birlik ve beraberlik içerisinde fikir alışverişinde bulunarak ülkemizi ve ülkemizin her bir karışını daha iyi noktalara getirmek olmalıdır” dedi.
 
Ziyarette Başkan Aslan Korkmaz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer’e el dokuması bir kilim hediye etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA